Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Veszélyben volt a Stern palota

Fő utcai tűzesethez riasztották szombaton 12 órakor a Bihar megyei Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársait, a korzó és a Szaniszló (ma Eminescu) utca sarkán, ugyanis kigyulladt egy építkezési hulladékok tárolására szolgáló konténer tartalma.

veszelyben 1

Az eset azért volt különösen veszélyes, mert a konténert a Stern palota északkeleti homlokzatánál felállított állványzat közvetlen közelében helyezték el, s félő volt hogy a felcsapó lángok belekapnak a masszív faszerkezetbe, a válaszfalul szolgáló, száraz funérlemezek egyikébe vagy a védőhálóba, ahonnan aztán pillanatok alatt átterjedt volna a tűz Várad emblematikus szecessziós palotájára.

veszelyben 2

A veszélyhez mérten, a felügyelőség emberei két tűzoltókamionnal és egy rohammentő autóval is kiszálltak a helyszínre. A gyors és szakszerű közbeavatkozásnak köszönhetően sikerült még csírájában elfojtaniuk a tüzet, s így megelőzni a katasztrófát. A tűzeset okát még vizsgálják.

Sz. G. T.