Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Veszélybe került az idei váradi strandröplabda-torna

Az utóbbi években rendre nehéz volt megszervezni a váradi strandröplabda-tornát, ám végül csak-csak sikerült előteremteni a lebonyolításhoz szükséges anyagi forrásokat.

veszelybe kerult

Az anyagi fedezet hiánya hiúsíthatja meg az idei strandröplabda-tornát

 

Idén egy hét múlva kerülne sor a megmérettetésre, amely sorozatban a 18. lesz, ha sikerül megtartani. A Transilvania Strandröplabda Sportklub két vezetője, Sinka Ádám alelnök és Radu Negruţ szakmai igazgató már hetek óta gőzerővel dolgozik azon, hogy a torna „nagykorúvá váljon”. Romániában egyetlen más strandröplabda-torna sem érte meg a 18. kiírást, sajnos könnyen elképzelhető, hogy a váradi megmérettetés sem büszkélkedhet majd ezzel. „Megvannak a mezeket, előkészítettük a pályát és a lelátókat, a logisztika szintén adott a torna lebonyolításához. Ami nem áll rendelkezésünkre az a bíráskodási díj (közel 4500 lej – sz. m.), valamint a győzteseknek járó díjazás (kétezer euró). Amennyiben nem sikerül előteremteni legalább az előbbi összeget, ami kb. 4500 lejre rúg, akkor rendhagyó módon részvételi díjat leszünk kénytelenek szedni. Utóbbi és a díjazás hiánya miatt bizonyosan az eddigieknél kisebb lesz majd a részvétel.” – közölte lapunkkal Sinka Ádám.

Az utóbbi években rendre a váradi önkormányzat és a Bihar Megyei Tanács anyagi segítségével sikerült megtartani a strandröplabda-tornát, előbbi az idén is besegített a szervezésbe, utóbbi azonban még nem döntött a támogatásról. „Minden évben voltak gondok, de idén valamivel rosszabb a helyzet. Nagy kár lenne, ha éppen a 18. kiírása maradna el a tornának. Az idő rövidsége ellenére, reméljük, hogy megtaláljuk azokat az anyagi forrásokat, amelyek révén biztosíthatjuk a torna zavartalan megszervezését” – tette hozzá Radu Negruţ.

Az idei torna első labdamenteire egy öt nap múlva, július 16-án kerül sor, a tervek szerint 20-án, vasárnap, rendezik majd a döntőket, mind a férfiaknál, mind pedig a nőknél.