Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vérüket adták a gyermekekért

Ígéretükhöz híven, a nagyváradi Toastmasters Klub tagjai az ünnepek alkalmából nemrég meglátogatták és megajándékozták a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Gálospetri Szentháromság Gyermekotthon lakóit.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Toastmasters Klub tagjai egy, a Bihar megyei turizmust népszerűsítő, promóciós körút keretében szereztek tudomást a gálospetri árvák létezéséről, s látva azt a módot, ahogyan az otthon személyzete szűkös keretekből ellátja az ott lakó árvákat, fogadalmat tettek, hogy segítenek nekik.

veruket 2

Ezért indították el az Adományozz életet – Légy vezető! elnevezésű jótékonysági kampányt, melynek keretében a klub tagjai és szimpatizánsai vért adtak a nagyváradi vérközpontban, majd a véradás nyomán kapott élelmiszerjegyekből és egy belső gyűjtés során összegyűlt pénzadományokból összesen 700 lej értékben vásároltak tartós élelmiszereket és édességeket a nehéz sorsú gyermekeknek. A Toastmasters Klub tagjai ugyanakkor játékokat és ruhákat is gyűjtöttek, amelyeket mikulási ajándékként szintén az otthon lakóinak adtak. A tagok az Euromaidec Touring utazási iroda támogatásával, egy mikrobusszal szállították ki Gálospetribe az összegyűjtött javakat. Az otthonban lakó apróságok és a gyerekek felvigyázói tárt karokkal és szívekkel fogadták az ajándékozókat, közösen teát fogyasztottak és néhány órát játszottak is együtt.

Sz. G. T.