Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vért adhatnak egy kislány megsegítésére

Sürgősen vérre van szüksége egy biharszentandrási kislánynak. A mindössze 6 éves Abigail Mocant még szilveszter előtt diagnosztizálták leukémiával és gyógyulásához gyakori vérátömlesztésre van szüksége. Az orvosok szerint a gyermeknek jó esélyei vannak a felépülésre, ezért a szülők mindenkit arra kérnek, hogy aki teheti, adjon vért a kislányuknak.

vert adhatnak

A család kálváriája még tavaly novemberben kezdődött, amikor a kislány hát- és csípőfájdalmakra panaszkodott. Az orvosok először gyógytornára küldték, a gyermek állapota azonban hamarosan romlott, magas láza volt és sebek jelentek meg a testén. Azonnal kórházba utalták, ahol egy sor vizsgálatot követően leukémiát diagnosztizáltak nála, melyet egy temesvári orvoscsoport is igazolt.

A kislány pénteken esett át az első citosztatikus kezelésen, melynek pusztító hatását gyógyszerekkel és vérátömlesztéssel igyekeznek minimalizálni. Nagyon fontos, hogy a kislány kellő mennyiségű vért kapjon, ha ugyanis a szervezete jól reagál a kezelésre, az orvosok becslése szerint 85%-os esélye van a gyógyulásra. A gyermeknek nagy szüksége van jó lelkű emberek segítségére, az elkövetkező 6–8 hónapban ugyanis agresszív kezelésben részesül.

Vért bárki adhat Abigail részére, vércsoporttól függetlenül. Az érdekelt személyek a nagyváradi vérközpontban adhatnak vért, hétfőtől péntekig 7.30 és 11 óra között. A véradókat kérik, hogy a formanyomtatványok kitöltésénél, illetve a gyakorlati véradásnál jegyezzék meg, hogy a vért Abigail Mocan részére adják. Előzetes időpont-egyeztetés a 0259/434-752-es telefonszámon tehető.

Szombati-Gille Tamás