Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vérszegényre sikerültek a tüntetések

Bukarestben vasárnap este félezren gyűltek össze a kormány előtti téren. A tüntetők kormányellenes jelszavakat skandáltak.

Fotó: Márkó László

Fotó: Márkó László

A tüntetés kilenc óra után, a himnusz eléneklésével békésen véget ért. Temesváron körülbelül 1 500 személy gyűlt össze a központban, akik Dragnea és a Szociáldemokrata Párt (PSD) ellen tüntettek. Brassóban mintegy 800 személy tiltakozott az Adótörvénykönyv és az igazságügyi törvények módosítása ellen. Kolozsváron 300-an gyűltek össze a központban, hogy kifejezzék egyet nem értésüket az Adótörvénykönyv és az igazságügy működését szabályozó törvények módosításával. Nagyszebenben száz körül lehetett a tiltakozók száma, akik a kormány legutóbbi intézkedései ellen tüntettek. Néhány tucat tüntetőről érkezett tudósítás Ploieşti-ről, Nagyváradról, Craiováról és Gyulafehérvárról is. Nagyváradon körülbelül hetven személy vonult az utcára vasárnap este. Rendbontás információink szerint sehol nem történt.