Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Versenyvizsgáznak az igazgatójelöltek

A hónap végéig tart a Bihar Megyei Főtanfelügyelőség (IŞJ) által meghirdetett igazgatói és aligazgatói állásokra kiírt versenyvizsga-időszak. A megyében 110 helyet kellene betölteni.

A tavalyi évben összesen 96 helyet hagyott jóvá az IŞJ. A növekedés a tanügyi törvény megváltoztatásának köszönhető, amely lehetővé teszi, hogy aligazgatókat ne csupán a minimális 500-as, hanem a 300-as tanulólétszámú iskolákban is alkalmazzanak.

versenyvizsgaznak

Idén a várakozásoknak megfelelően jelentkeztek a Bihar Megyei Főtanfelügyelőség meghirdetett 66 igazgatói és 44 aligazgatói állására: 120 kérelmezés érkezett 113 jelentkező részéről. A július 17-én, hétfőn, a nagyváradi Emánuel Baptista Líceumban megtartott írásbeli vizsgát követően 109 jelentkezést fogadtak el és 11-et utasítottak vissza. A továbbiakban, mától kezdődően július 31-ig mutatkozhatnak be a vizsgabizottság előtt a jelöltek, akik interjú formájában teljesítik a vizsga második felét, majd ezt követően, az óvások megtétele után, augusztus 2-áig kerülnek fel a végső eredmények az intézmény internetes oldalára. A procedúra utolsó lépéseként az Oktatási Minisztérium legkésőbb augusztus 21. és 23. között hozza nyilvánosságra a hivatalos kinevezéseket, ennélfogva az igazgatói székeket elfoglalók szeptember 1-től megkezdhetik tevékenységüket.

Bihar megyében a 2017/2018-as tanévtől kezdődően 95 tanintézmény élére keresnek vezetőt. Ezek eloszlása a következőképpen néz ki: 22 vezetői hely Nagyvárad iskoláiban és óvodáiban, 73 pedig a megyében vár betöltésre.

Szamos Mariann