Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Verseny nélkül mutatták meg értékeiket

A Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének szervezésében immár hatodik alkalommal került megrendezésre az Eurorégiós Népdalfesztivál pénteken az Ady Endre Líceum dísztermében. Az eseményen számos romániai és magyarországi énekkar szerepelt. A rendezvényt a Bihar Megyei Tanács támogatta.

Verseny nelkul (4)

A szépszámú közönséget Szilágyi Ibolya, a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének elnöke köszöntötte. Mint hangsúlyozta, a találkozó célja „verseny nélkül megmutatni egymásnak és a közönségnek, hogy a közös éneklés az idősebb korosztály számára is meghatározó önkifejezési lehetőség, mely örömet, jó kedvet teremt az éneklőben és hallgatókban egyaránt”. Szilágyi Ibolya ugyanakkor hozzátette, hogy a kórusok közösségépítő szerepük mellett a népzenei hagyományok őrzésében is kiemelkedő fontossággal bírnak.

Verseny nelkul (3)

A nagyváradi nyugdíjasklub legidősebb tagja, a 90 éves Tóth Miklós szívhez szóló szavalattal emelte az esemény színvonalát

A kórustalálkozó keretében az Ady-líceum dísztermének színpadán az egyéni produkciók mellett fellépett többek közt a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Kórusa (vezető: Boros Beatrice), a Romániai Magyar Nyugdíjasok Szövetségének Bíborka kórusa (Nagy Judit), a Sarkadi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének Népdalköre (Fodor Pálné), a Székelyhídi Búzavirág Népdalkör (Béres Csilla), a Berettyóparti Nyugdíjasok Egyesületének Hagyományőrző Népdalköre (Lovas Otília Szende), a Biharugrai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének Népdalköre (Pacsika Istvánné), valamint a Debreceni Nyugdíjas Egyesület Őszidők kórusa (Erdei Györgyné).

Szombati-Gille Tamás

 

Kép 1 – Szilágyi Ibolya

3 – A nagyváradi nyugdíjasklub legidősebb tagja, a 90 éves Tóth Miklós szívhez szóló szavalattal emelte az esemény színvonalát