Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Versengés a szavazatokért

Bihar megyében tíz politikai párt képviseletében összesen 272 jelölt méretkezik meg a december 11-én tartandó parlamenti választáson.

A parlamenti pártok közül a következő alakulatok indítanak jelölteket (a szavazólapon megjelenő sorrendben): a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE), a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL).

versenges

A parlamenten kívüli alakulatok közül a következők állítottak jelölteket: a Román Ökologista Párt (PER), az Egységes Románia Párt (PRU), a Nagy-Románia Párt (PRM), a Népi Mozgalom Párt (PMP), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szövetségünk Románia (ANR).

A Bihar Megyei Választási Iroda által rendelkezésre bocsátott adatok szerint a kilenc képviselői mandátumra 116, a négy szenátori mandátumra 56 jelölt pályázik.

Bihar megyében 505 370 szavazati joggal rendelkező lakost tartanak számon, ők 652 szavazókörzetben adhatják le voksukat – összegezte az Agerpres hírügynökség.