Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Verhető ellenfél a kupában, kőkemény bajnoki rajt

A Medgyesi Gaz Metan ellen kezdi a 2015–2016-os idényt a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata. A találkozóra szeptember végén kerül sor a Román Kupában. A bajnokságban a Steaua lesz az első ellenfél.

Kosarlabda VSK idenykezdet

Egyhetes halasztást követően, múlt pénteken tartották meg a román férfi élvonal programjának kisorsolását. Előtte a Román Kupa első fordulójának párosítását sorsolták ki. Cristian Achim együttese a Medgyesi Gaz Metannal játszik, oda-vissza alapon, szeptember 22-én, majd 26-án . A bajnokságban kőkemény idénykezdet vár a VSK-ra, amely először a Bukaresti Steaua otthonában lép pályára (a pontvadászat valószínűleg október 3-án kezdődik majd), ezt követően a Temesvári KK látogat az Antonio Alexe Sportcsarnokba. A továbbiakban a Marosvásárhelyi KK (idegenben), a Kolozsvári UBT (otthon), a Târgu-Jiui Energia (idegenben), a Piteşti-i BCMU (otthon) és a Craiovai SCMU (idegenben) következnek. A váradiak az őszi idény második felében játszanak kedvezőbb ellenfelekkel, a galaciak és a medgyesiek ellen Váradon, a Dinamóval és a szebeniekkel pedig idegenben.

Az alapszakasz végén az első hat csapat a felsőházban folytatja, de a 7–12. helyekért folyó küzdelemnek is marad tétje, ugyanis utóbbi küzdelem legjobb két együttese csatlakozik majd az első hat gárdához a nyolcas rájátszásba.

A Román Kupa nyolcaddöntőjében: Dinamo–Piteşti, Marosvásárhely–Nagyszeben, Craiova–Steaua, Târgu Jiu–Temesvár, Galac–Kolozsvár. A hat győztes mellett, a két legjobb vesztes is továbbjut a negyeddöntőbe. A bajnokság nyitófordulójának párosítása: Piteşti–Craiova, Steaua–Nagyvárad, Temesvár–Szeben, Vásárhely–Medgyes, Kolozsvár–Dinamo, Târgu-Jiu–Galac.