Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Véradással a gálospetri otthonért

veradassal

A nagyváradi Toastmasters Klub a közelgő ünnepek alkalmából jótékonysági akcióra kérte fel tagjait, szimpatizánsait. Ennek keretében ma 8 órától önkéntes véradókat várnak a nagyváradi vérközpontban. A véradás nyomán kapott kuponokat, valamint a véradást megelőző jótékonysági gyűjtés bevételét pedig arra használják fel, hogy ruhákat, iskolai felszereléseket és tartósélelmiszert vásároljanak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Gálospetri Szentháromság Otthon lakóinak.

A megvásárolt javakat november 29-én szállítják majd ki a megyeszékhelyről Gálospetribe, az Euromaidec Touring iroda támogatásával. A Toastmasters Klub tagjai egyébként épp az előbb említett utazási iroda révén szereztek tudomást a gálospetri árvák létezéséről, amikor egy promóciós körút során Bihar megyét járták körbe. „A résztvevőket már az első látogatás alkalmával megindította az a mód, ahogyan az otthon személyzete szűkös keretekből ellátja az ott lakó árvákat” – tudatta közleményében a Toastmasters Klub. A Gálospetri Szentháromság Otthonban jelenleg 3–16 éves kor közötti gyermekeket nevelnek.

Sz. G. T.