Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Véradásra biztatnak

Országos szinten tíz egyetemi központ hallgatói indítottak akciót a véradás népszerűsítéséért. A nagyváradi vérközpontban az utóbbi időben határozottan csökkent az aktív véradók száma, ezért a helyi orvosi egyetem hallgatóinak kezdeményezése mintegy mentőövként érkezett.

veradasra

Adj vért, légy hős! – így nevezik a kampányt amelynek keretében véradásra buzdítják a váradiakat. „Szeretnénk tudatosítani az emberekben, mennyire fontos, hogy vért adjanak és segítsenek az országos szintű vérhiány kiküszöbölésében. Vannak tragikus helyzetben levő embertársaink, akiknek nagy szükségük van a segítségre, és tennünk kell értük valamit. Plakátozni is fogunk és szórólapokat is osztogatunk majd evvel kapcsolatban, a fiatalokat pedig on-line igyekszünk megszólítani. Szervezünk emellett figyelemfelkeltő célú sportrendezvényeket és bemutatókat a helyi líceumokban” – nyilatkozta Bianca Dinică szervező.

Akik szeretnének csatlakozni az egyetemisták akciójához, azokat november 20–24. között várják a nagyváradi vérközpontban (Kórház – ma Louis Pasteur – utca 30. szám) naponta 7.30–11.30 óra között. A véradási kampányt a Nagyváradi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem, az Orvostanhallgatók Szövetsége és a Nagyváradi Vérközpont szervezi.

Sz. G. T.