Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Végzősök fotótárlata

A nagyváradi fotóklub és az Euro Foto Art Egyesület által szervezett „Debüt F/ 2014” elnevezésű fotótanfolyamra, amely szeptember 16-án kezdődött, rekordszámú, pontosabban 30 résztvevő iratkozott be.

Egy hátrányos helyzetű jelentkező a fotóklub vezetőségének köszönhetően ingyenesen végezhette el a kurzust, melynek keretében a digitális fényképezőgép funkciójáról és annak használatáról, illetve a képek átdolgozásáról tanulhattak mindannyian. A szervezők hasonlóképpen a kompozíció és a vizuális esztétikáról is tartottak bemutatóval egybekötött előadást a tanfolyamon.

Fotó: Sapungi Béla

Fotó: Sapungi Béla

A záróünnepséget pénteken, október 31-én tartották a nagyvásártéri (December 1 park) Euro Foto Art Galériában, mely kicsinek bizonyult a nagyszánú közönségnek köszönhetően. A végzősök vizsgamunkáiból rendezett fotókiállítás ünnepélyes megnyitóján átadták a tanfolyam elvégzését igazoló okleveleket és. A tárlaton 106 fekete-fehér és szines fotó lett kiállítva, melyeket: Ardelean Alina, Bagdi Alex-Eduard, Băruţia Laurenţiu, Bere Adina, Borbély Johanna, Casian Ruxandra, Chiş Florin, Csató Imre, Dande Alexandru, Dande Simona, Farkas Attila, Földesi Magdalena, Herdean-Georgina, Ilca Liviu, Iancu Mihaela, Köteles Ildikó, Lal Gabriel, Mag Raluca, Marţi Andreea, Negrea Olivia, Negrea Marius, Păuna Antoniu, Pop Ramona, Sabău Gwyneth, Silaghi Alexandra, Tulkos Alexandra, Vidican Mădălin şi Vrabie Gelu végzősök készítettek. Az ünnepségen Tóth István, AFIAP a Nagyváradi Fotográfusok Tavirózsa Klub és az Euro Foto Art Egyesület elnöke mondott k0sz0ntăbeszşdet, majd gratulált kollegájának, Szabó Claudiu EFIAP tanfolyamvezetőnek a színvonalas kurzus befejezéséhez, és a résztvevőknek a csodálatos kiállításáért.

Az ünnepségen Köteles Ildikó végzős is felszólalt. Nagyra értékelte az F/2014-es tanfolyam megszervezését. A zenei hangulatot a Székely István által vezetett Stadler Klarinét Együttes biztosította.

A Bihar Megyei Tanács védnökségével rendezett fotókiállítás november 12-éig tekinthető meg hétköznap 08–19 óra között, melyre a belépés ingyenes. A következő digitalis tanfolyam november 10-én kezdődik.