Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Végzős fotósok munkáiból nyílt tárlat

Újabb sikeres digitális fotókurzust zárt le csütörtökön egy ünnepi kiállítással a nagyváradi Tavirózsa Fotóklub. Claudiu Szabo fotóművész mintegy tucatnyi végzős tanítványának munkáiból olyan tárlatot állítottak össze, melyeket Tóth István klubelnök a szokásosnál is sokkal színvonalasabbnak ítélt. Nyitóbeszédében Tóth István megköszönte a résztvevők kitartását és ambícióját, ugyanakkor hangsúlyozta, a tanfolyamok vezetői számára is nagy elégtételt jelent, ha munkájuk eredményét ilyen remek fényképek formájában láthatják megtestesülni. A klubelnök emellett azt is megjegyezte, hogy a fáradságos munka és a sok felfedezett tehetség révén sikerült elérni, hogy Marosvásárhely után Nagyváradon legyen a legnépesebb nemzetközi kitüntetéssel rendelkező fotósok tábora.

Vegzos fotosok

Mint Claudiu Szabo hangsúlyozta, a kurzus során bebizonyosodott, hogy kitartó munkával és ráfordítással egyszerű, emlékőrző képek helyett igazi művészfelvételek is készíthetők. A digitális fotókurzus vezetője a végzősök művészi meglátását dicsérte és hozzáfűzte: reméli, hogy munkáik hamarosan más kiállításokon is láthatók lesznek. A végzős fotósok nevében Alexandra Ban köszönte meg Claudiu Szabo munkáját. Az eseményen zenei momentumokkal közreműködött Thurzó Sándor József brácsaművész.

Szombati-Gille Tamás