Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Végleg elsötétült a váradi Esthajnalcsillag

Szomorú hírt kaptak tegnap a bihari focibarátok, miután a helyi médiákban megjelent a másodosztályban szereplő Nagyváradi Luceafărul visszalépését és megszűnését megerősítő információ.

 Luceafărul visszalépésével képviselő nélkül maradt Bihar megye a másod- és harmadosztályban

Luceafărul visszalépésével képviselő nélkül maradt Bihar megye a másod- és harmadosztályban

A piros-kékek négy fordulót követően egyetlen ponttal álltak a rangsorban, annak ellenére, hogy három meccsen is saját közönségük előtt léptek pályára. A szerda délutáni Bralia elleni találkozó végén már sejteni lehetett, nagy a baj a Luceafărulnál. Bár a váradiak a szünetben 2–0-ra vezettek, a második félidőben harmatgyenge játékkal rukkoltak elő, így 4–3-ra kikaptak ellenfelüktől. A csapat főtámogatója, Blidár János tegnap délelőtt tájékoztatta a labdarúgókat és a szakmai stábot, hogy nem hajlandó tovább finanszírozni az eddig mutatott amatőrizmust. A döntés pedig egyet jelentett a csapat visszalépésével, illetve megszűnésével, hiszen a Luceafărul jövőre a Bihar megyei legalacsonyabb osztályban vághat ismét neki a küzdelemnek.

A játékosok szabadon eligazolhatnak más együtteshez. A húsz csapattal rajtoló román másodosztály megkapta első komoly érvágását, ám valószínűleg nem a váradi gárda lesz az egyetlen, amely nem fejezi be az idényt. A szomorú az, hogy a Luceafărul anyagilag stabil, mondhatni irigylésre méltó helyzetben volt, s feljutási reményekkel vágott neki a bajnokságnak. Más együttesek a létért küzdenek, de egyelőre még nem dobták be a törölközőt. A váradiak eddigi eredményeit törlik, így a visszalépés érzékenyen érinti a Brăilai mellett a vásárhelyieket és a Temesvári Ripensiát.

A negyedik forduló találkozóin: Temesvári Ripensia–Marosvásárhelyi ASA 3–2, Aradi UTA–Mioveni-i SK 1–1, Snagov–Afumaţi 2–0, Călăraşi–Baloteşti 2–1, Szatmárnémeti–Hermannstadt 2–0, Arad–Mioveni 1–1 Târgu Jiu–Clinceni 1–2, ASU Poli–Metaloglobus 0–2, Miroslava–Târgovişte 0–9, Suceava–Argeş FC 0–2. A hétvégi program, holnap, 11 órától: Marosvásárhely–Snagov, Baloteşti–Szatmárnémeti, Clinceni–ASU Poli, Metaloglobus–Miroslava, Târgovişte–Suceava, Brăila–Ripensia, Afumaţi–Călăraşi, Hermannstadt–Arad, Mioveni–Târgu Jiu.