Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Véget ért az AgroBihor vásár

Nem igazán kedvezett az esős idő a hétvégi AgroBihor vásárnak, melynek, mint eddig minden évben, a nagyváradi ERA Park adott otthont. A péntektől vasárnapig tartó eseményre szombaton látogattunk ki.

Szombat délelőtt alig volt még érdeklődő, de a vásárra érkezett gazdáknak, vállalkozóknak lehetőségük volt egymással megismerkedniük, tapasztalatot cserélniük, hiszen e rendezvényeknek elsősorban ez a fő célja. Ezúttal több mint száz cég, egyesület, állattenyésztő, gabona-, zöldség- és gyümölcstermesztő, gépforgalmazó érkezett az eseményre. Aki a borús, esős idő ellenére is kilátogatott a helyszínre, nemcsak a legkorszerűbb mezőgazdasági gépeket tekinthette meg, hanem fajtatiszta haszonállatokban – lovak, szarvasmarhák, birkák – is gyönyörködhetett. Utóbbiak a gyerekek körében voltak a legnépszerűbbek. Volt egy-két bátrabb legényke is, aki a pónikkal egy-egy kört is tett a helyszínen.

veget 1

Az idei vásáron a szervezők nagyobb hangsúlyt fektettek a mezei, szabadtéri bemutatókra – talaj-előkészítő és vetési munkák –, hogy a gazdák működés közben láthassák a mezőgazdasági gépeket, felszereléseket. A gépek bemutatója a repülőtér melletti területen zajlott. Szimpóziumok is tarkították az eseményt, melyeken az aktuális mezőgazdasági, állattenyésztési témákról, az ezen ágazatokban elérhető támogatásokról, Bihar megye gazdasági helyzetéről stb. megbeszéléseket tartottak.

veget (tartalek)

A helyszínen őstermelők is kínálták portékáikat: mézet, zöldséget, gyümölcsöt, de lehetett még kapni fejőgépet, különféle állati tápokat, és a lacikonyhák finom falatai sem hiányoztak.

Az eseményt koncertek és néptáncosok előadásai tették még hangulatosabbá, a zárónapon pedig az állattenyésztőket díjazták, illetve a kiállításon résztvevők mindegyike oklevelet kapott a szervezőktől.

Sükösd T. Krisztina