Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Véget ért a pótérettségi

Pénteken zárult a pótérettségi. A múlt héten írásban adhattak számot tudásukról mind a nyári vizsgákon, mind az előző esztendőkben egyes tantárgyakból megbukott végzősök.

Nicolae Şaitoştól, a Bihar megyei vizsgabizottság elnökétől megtudtuk, hogy összesen 3035-en iratkoztak fel az írásbeli próbákra, közülük 1130-an román nyelv és irodalomból, 82-en anyanyelvből – mindannyian magyar nyelv és irodalomból, 912-en a profiljuknak megfelelő tantárgyból, 911-en pedig az általuk választott, de a szaknak megfelelő tantárgyból adhattak számot tudásukról. Puskázás miatt ezúttal is több fiatalt kizártak. Ennek következtében összesen 17-en még két szesszión, azaz jövőre sem a nyári, sem az őszi érettségin nem vehetnek részt, illetve minden eddig elért érettségi jegyüket törlik, és ismét minden tantárgyból vizsgázniuk kell. Egyébként egyedül az anyanyelvi vizsgán nem zártak ki senkit másolás miatt. A legtöbben, 15-en a román írásbelin puskáztak, a beiratkozottak közül pedig összesen 472-en nem jelentek meg az írásbeli próbákon.

veget

Az eredményeket szeptember 1-jén függesztik ki a vizsgaközpontokban, és ugyanezen a napon 20 óráig élhetnek óvással az érintettek. A végső eredmények szeptember 4-én derülnek ki. Şaitoştól még azt is megtudtuk, hogy a Bihar megyei érettségi dolgozatokat Szatmár megyében, az aradiakét pedig Bihar megyében javítják, osztályozzák.

Sükösd T. Krisztina