Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Véget ért a Pádis Feszt

A sok hetes szárazságnak véget vető, várva várt esőzés meglehetősen kellemetlenül érintette azokat a természetbarátokat, akik az elmúlt hétvégén hagyományteremtő céllal megrendezett, első Pádis Feszt keretében különböző aktivitások, közviták, sportrendezvények és koncertek révén kívánták népszerűsíteni a felelősségteljes turizmust a Pádis-fennsíkon. A borús idő nem mindenkit tántorított el a részvételtől – több tucatnyian tartottak ki a rendezvény három napja alatt és a meghívott előadók sem mondták le a fellépéseket, így a lelkes „mag” emlékezetes és felemelő pillanatokat élhetett át a Bihar-hegység egyik legszebb vidékén.

veget ert

A Compas Egyesület az Erdélyi Szigethegység Nemzeti Parkkal karöltve június és augusztus hónapokban szervezte meg az Erdélyi Szigethegység Napjai elnevezésű rendezvénysorozatot, melynek keretében műhelymunkákat és fotópályázatot szerveztek. A projekt záróakkordját képezte a múlt hétvégén lezajlott Pádis Feszt.

„Bár az időjárás nem kedvezett számunkra, hálásak vagyunk azért, hogy az esővel dacolva sokan részt vettek a fesztivál eseményein. Szenvedélyes vitákat folytattunk a felelősségteljes turizmusról és minőségi szolgáltatásokról, hódoltunk a hegyi sportoknak, fuvolakoncertet hallgattunk a Ponor-réten, kincsvadászatot szerveztünk a Glăvoi-réten, de volt kézműves-vásár, néptáncbemutató és számos élő koncert is. Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki segített a fesztivál megvalósításában és jövőre újra várunk mindenkit a második Pádis Feszten” – nyilatkozták a szervezők.

Sz. G. T.