Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Véget ért a nyári színházi fesztivál

Vasárnap este A csúnya lány című zenés vígjátékkal zárult a 4. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál a várban, ahol ismét telt ház volt és hangos siker kísérte a sorozat utolsó, hetedik produkcióját.

A szervezők külön köszönettel adóztak a közönség lelkes kitartásáért, mint elhangzott, a hét előadás idén rekordot döntött, összesen több mint ötezres nézőszámot ért el. A nyíregyházi Mandala Dalszínház nevében Dobos László igazgató, az RMDSZ nevében Szabó Ödön ügyvezető elnök, illetve a Nagyváradi Magyar Diákszövetségtől Nyíri Tamás elnök üdvözölte az immár negyedszer megtartott fesztivál sikerét és közösséget összekovácsoló erejét, kiemelve, hogy a rendezvény és publikuma teret hódított és otthonra talált a nagyváradi várban.

Veget ert 2

Az ismert Vadnai László-darab, melyből 1935-ben nagysikerű filmet is forgattak (Kabos Gyulával, Jávor Pállal, Muráti Lilivel) természetesen ezúttal is garantálta a felhőtlen szórakozást és persze a kiváló nyáresti hangulatot. Nem volt hiány frappáns poénokból, jó muzsikából és a vígjátékok mindennemű fordulataiból, szerelemből, féltékenységből, félreértésekből. Külön öröm a váradiaknak, hogy a darab rendezője, a kiváló magyarországi színművész Mikó István maga is színpadra lépett és savát-borsát adta a produkciónak.

Tóth Gábor