Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Véget ért a művelődés ünnepe

Csütörtökön délután nyitották meg Nagy István biharkeresztesi festőművész kiállítását a nagyváradi Tibor Ernő Galériában (TEG). A november 9-éig látható tárlat megnyitója egyben A művelődés hete – A tanulás ünnepe elnevezésű rendezvénysorozat záróakkordja volt.

Nagy István és Barabás Ferenc

Nagy István és Barabás Ferenc

A megjelenteket elsőként Gavrucza Tibor, a TEG vezetője köszöntötte, majd a biharkeresztesi Fehér Mályva Pávakör tagjai énekeltek a szép számú közönségnek. Barabás Ferenc, Biharkeresztes polgármestere nyitotta meg Nagy István tárlatát. A polgármester kitért a festő életútjára is, és az általa Biharkeresztesen életre hívott alkotótábort is megemlítette.

Nagy István a művészet léleknemesítő hatásáról beszélt, és azt is elárulta, hogy belső kényszer ösztönözte az újabb és újabb technikák elsajátítására.

Sokan gyűltek össze a TEG-ben

Sokan gyűltek össze a TEG-ben

Fleisz János, a Nagyváradi és Bihar Megyei Civil Szervezetek Szövetsége elnöke és Porkoláb Lajos, a Megyei Népfőiskolai Egyesület vezetője a rendezvénysorozat lezárásaként többek között a nemzeti összetartozás, a közösségformálás és a tanulás fontosságáról beszélt.

F. N. L.