Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Véget ért a HolnapFeszt

Szombaton délután a 2014-ben elhunyt újságíró, szerkesztő, költő Kinde Annamária nevét viselő díj meghirdetésével kezdődött a Holnapfeszt. Ababi Csilla színművész Kinde Annamária Légy szürkehátú farkas című versét szavalta kezdetnek, majd Szűcs László, a Várad folyóirat főszerkesztője beszélt a díjról. „Itt van közöttünk ő most is” – mondta Szűcs László, aki Kinde Annamária alakját és munkáját is felidézte.

veget

Az angyalszárnyakat idéző díjat, Deák Árpád képzőművész alkotását, évente egyszer, a Könyvmaraton idején ítélik oda olyan fiatal szépíróknak, akiknek még nincs saját kötetük, bár megérdemelnék azt. A díjazottak első könyvének megjelentetését is vállalják a szervezők, hangzott el.

A program a színház jegyében folytatódott, Novák Eszterrel, a Szigligeti Társulat művészeti vezetőjével Szűcs László és Simon Judit szerkesztő, majd Kolozsvárról érkezett Bíró József Jászai Mari-díjas színészművésszel, egyetemi tanárral Simon Judit beszélgetett. Azt est David Harrower Kés a tyúkban című előadásával zárult, mely Tasnádi-Sáhy Péter színházrendező-hallgató vizsgaelőadása volt a Szigligeti Színház művészei, Csatlós Lóránt, Jerovszky Tímea és Szotyori József közreműködésével. A részletekre visszatérünk.

F. N. L.