Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Véget ért a diószegiek Román Kupa szereplése

A második fordulóban ért véget a bihari bajnok és kupagyőztes Diószegi SK Román Kupa szereplése. Kedden délután a harmadosztályban szereplő Borossebesi Naţional csapata látogatott Diószegre.

Emelt fővel zárta a kupaszereplést a bihari bajnokcsapat

Emelt fővel zárta a kupaszereplést a bihari bajnokcsapat

A találkozó első félidejében a hazaiak egyenrangú ellenfelei voltak a magasabb osztályban szereplő vendégcsapatnak, amely Veres góljával szerzett előnyt a 17. percben. A térfélcserét követően a diószegieknek is voltak gólhelyzeteik, de végül ismét a vendégek értek el találatot, Veres (58.) és Pâslaru (87.) révén. A vereség ellenére Víg Zoltán edző csapata emelt fővel vonult le a pályáról a csapatot buzdító szurkolók tapsa közepette.

„A borossebesiek megérdemelten győztek, jobb csapatuk van. Tőlünk tíz játékos távozott a tavalyi keretből, de így is elfogadhatóan teljesítettünk. Voltak helyzeteink, sajnos a gólszerzés nem sikerült” – mondta a meccs után Víg Zoltán, a hazaiak szakvezetője.

Diószegi SK–Borossebesi Naţional 0–3 (0–1). Gólszerzők: Veres (17., 58.), Pâslaru (87.). A diószegi csapat összeállítása: Gheţe – Karácsony, Toseschi, Marc, Arsene, Sereş (77., S. Popa), R. Bogdan (70., Szűcs), Vaida, Cr. Jurca, B. Praja (75., Iacob), M. Petran. Edző: Víg Zoltán. A borossebesi csapat összeállítása: Moroz – Siminic, Bârsănel, Basic, Dumitrache, Pâslaru, Livan (46., Ruţă), Săulescu, Petculescu (74., Susan), Veres (80., Tatulea). Ionică. Edző: Alin Chiţa. Játékvezető: Cristian Codrea – segítői Radu Despa és Nicolae Lucaci (mindhárman Nagybánya).

 

Megyei rajt

A hétvégén már a bajnokságban bizonyíthat a címvédő, amely a „szomszéd várban”, Székelyhídon kezdi meg szereplését. A találkozó szombaton 18 órától kezdődik, az ifjúsági csapatok 16 órától lépnek pályára. A mérkőzés iránt máris fokozott az érdeklődés az Érmelléken. A megyei első osztály nyitófordulójának további mérkőzései, szombaton: Belényesi Bihorul–Vaskohsziklási CSO (11 órától a felnőttek, 13 órától az ifjúságiak), Borsi Viitorul–Mácsapusztai Unirea (11 és 13), Mihályfalvi Unirea–Biharszentandrási Crisul (18 és 16), vasárnap: Madarászi SK–Élesdi Crisul (16 és 18), Vaskohi Biharea–Fugyivásárhelyi SK (18 és 16), Váradszentmártoni KSK–Nagyszalontai Olimpia VSK (18 és 16). A Gyapjui Dacia KSK–Nagyváradi Universitatea meccset későbbi időpontra halasztották.