Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vb-n jártak Gyulán a váradi íjászok

Az augusztus 31.–szeptember 3. között a Gyulán megrendezett HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokságon bizonyította rátermettségét a Pusztai Farkasok Ordas Nemzetségének két tagja.

Az augusztus 31.–szeptember 3. között a Gyulán megrendezett HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokságon bizonyította rátermettségét a Pusztai Farkasok Ordas Nemzetségének két tagja. A két váradi sportember, Balog János és Ridi Ferenc a modern anyagú történelmi íj kategóriában versenyeztek. Ez a kategória volt a legnépesebb ugyanis több mint hetven íjász állt rajthoz. Az első napon, szerdán, lőlapos pályán, csütörtökön ügyességi-tehnikai pályán, míg pénteken 3D állatokra lőttek a versenyzők. Mindegyik pályán 18 célt kellett meglőni, célonként három nyíllal. A három selejtező nap eredményei alapján Ridi Ferenc a középdöntőben folytathatta a küzdelmet, ahol ugyancsak 18 célra kellett lőni (6 lőlapos cél, 6 ügyességi cél, 6 darab 3D-s állat cél). A sportember itt is jól teljesített, s végül a tizenhatodik helyen zárta a világbajnokságot, míg csapattársa, Balog János az ötvenharmadik helyen végzett. Mindkét versenyző derekas helytállással bizonyította íjászatban való jártasságát

A versenyzés mellett a hagyományápolás volt a célja a gyulai megmérettetésnek

A két váradi sportember, Balog János és Ridi Ferenc a modern anyagú történelmi íj kategóriában versenyeztek. Ez a kategória volt a legnépesebb ugyanis több mint hetven íjász állt rajthoz. Az első napon, szerdán, lőlapos pályán, csütörtökön ügyességi-tehnikai pályán, míg pénteken 3D állatokra lőttek a versenyzők. Mindegyik pályán 18 célt kellett meglőni, célonként három nyíllal.

A két váradi íjász a gyulai világbajnokságon

A két váradi íjász a gyulai világbajnokságon

A három selejtező nap eredményei alapján Ridi Ferenc a középdöntőben folytathatta a küzdelmet, ahol ugyancsak 18 célra kellett lőni (6 lőlapos cél, 6 ügyességi cél, 6 darab 3D-s állat cél). A sportember itt is jól teljesített, s végül a tizenhatodik helyen zárta a világbajnokságot, míg csapattársa, Balog János az ötvenharmadik helyen végzett. Mindkét versenyző derekas helytállással bizonyította íjászatban való jártasságát.