Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vasúti menetrendváltozás

December 11-étől, vasárnaptól életbe lépett az új vasúti menetrend. A Román Vasúti Társaság (CFR) utasszállító részlegének közleménye szerint a járatokat az igényekhez igazították, és naponta 1200–1300 járat közlekedik országszerte.

Például az úgynevezett „hó járatai” december 11-étől közlekednek a Prahova völgye, Dornavátra (Vatra Dornei), Karácsonkő (Piatra Neamţ) és Petrozsény felé. Azt is érdemes tudni, hogy hétvégenként Sinaia és Brassó között a jegyárak 31–56%-kal olcsóbbak. A január 1.–február 28. közötti időszakban hétfőtől csütörtökig 25 százalékkal csökken a „hó járataira” váltott jegyek ára, de ez a kedvezmény csak a szállításra vonatkozik, nem a helyfoglalásra, illetve aki gyors- vagy sebesvonattal utazik, esetleg első osztályú kocsiba kér jegyet, annak a felárat ki kell fizetnie. Az úgynevezett „nap járataival” pedig az egész országból a nyári szezon ideje alatt lehet utazni a Fekete-tenger és a Duna-delta felé, és természetesen vissza is.

vasuti menetrendvaltozas

Új InterRegio-típusú járatokat is bevezettek, melyek körülbelül egy órával hamarabb teszik meg a távokat, mint a szokásos járatok. Például Bukarest és Suceava, illetve Bukarest és Kolozsvár között. A jászvásári egyetemistáknak új, úgynevezett „egyetemista járatokat” vezettek be, melyek Bákó, Páskán és Jászvásár között közlekednek. A bukaresti reptérre is óránkénti járatokat biztosítanak a főváros állomásairól.

Napi rendszerességgel közlekednek majd oda-vissza járatok a Budapest–Temesvár, Budapest–Brassó, Budapest–Marosvásárhely és Budapest–Kolozsvár vonalakon. Egyúttal új City Star ajánlattal várják azokat, akik Németország felé utaznak, és január elsejétől az Interrail Pass ajánlatot – egész Európára vagy csupán egy európai országra érvényes bérlet – a 28 éveseknek is a „fiatal” kategória árában ajánlják. Eddig ezt a kategóriát 26 éves korig lehetett igénybe venni.

Az új vasúti menetrend 14 lejért kapható az állomásokban és menetjegyirodákban. További információkkal a vasúti járatok menetrendjéről a www.cfrcalatori.ro honlapon vagy a 021/9521-es telefonszámon szolgálnak.

(sükösd)