Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vaskoh jutott fel, de a székelyhídiak is reménykedhetnek

Hosszabbítás döntött a vasárnap délután lejátszott osztályozón, amelynek tétje a megyei első osztályú focibajnokságba való jutás volt.

Vaskohi Biharea

A megyei másodosztály két csoportjában második helyen záró együttes, a Székelyhídi SK és a Vaskohi Biharea mérte össze erejét egymással a Bodola Gyula Stadionban, ahol közel ezer focikedvelő foglalt helyet. Mindkét gárda szurkolókkal érkezett a találkozókra, az érmelléki csapat támogatói népesebbek és hangosabbak voltak riválisaiknál. A találkozót a vaskóhiak kezdték jobban, s a veterán Mone góljával vezetéshez jutottak a 14. percben. Bár ezt követően a székelyhídiak uralták a mérkőzést, az egyenlítés nem sikerült.

A legnagyobb lehetőséget Koncz puskázta el egyedül vezetve rá a labdát az ellenfél kapusára. Az érmellékiek egy büntetőt is számon kértek a játékvezetőn, miután a labda az egyik vaskohi védő kezére pattant, ám mindhiába, így a szünetre egygólos hátrányban vonult az öltözőbe ifj. Gergely Sándor csapata. A térfélcserét követően még vagy negyed órát bírta erőnléttel a két gárda, ezt követően visszavettek az iramból a csapatok. Bár továbbra is a székelyhídiak játszottak mezőnyfülényben, a vaskohiak ellentámadásokból voltak veszélyesek. A hajrában négy perc hosszabbítást mutatott Pop játékvezető, de még így is kevesen bíztak a csodában. A 92. percben aztán mégiscsak megszületett az egyenlítő gól, amelynek szerzője Boros János volt. A találatot követően a székelyhídiak kispadjáról mindenki a pályára rohant, hogy a gólt és annak szerzőjét ünnepelje (a gesztust nem torolta meg a sípmester az ilyenkor szokásos sárga lappal és figyelmeztetéssel). A találatot a szurkolók egy része is a stadion kerítéséhez rohanva ünnepelte.

A 2×15 perces ráadás elején, ismét a vaskohiak voltak élelmesebbek, gyors ellentámadás végén jutottak ismét vezetéshez, s bár a székelyhídiak mindent megtettek az egyenlítésért, másodszor már nem sikerült nekik. A 120 perces meccs végén a győztes csapat tagjai örömtáncot jártak a zöld gyepen, míg a „Töri” játékosai magukba roskadva foglaltak helyet a kispad előtt.

A csapat tagjait a szurkolók bátorították, mondván, a látottak alapján nincs okuk szégyenkezni. Ráadásul az érmellékiek számára sincs minden veszve, hiszen tavaly már volt rá példa, hogy az osztályozó vesztesét (a Mácsapusztai Unireát) a megyei szövetség kérte fel, hogy induljon az első osztályban, miután a résztvevők közül többen is visszaléptek. Idén bő egy hónap múlva kaphatunk választ erre a kérdésre.

A vasárnapi találkozón a következő játékosokat küldte pályára Gergely Sándor, a székelyhídi csapat edzője: Ármós – Oláh, Pál, V. Mare (88., Szűcs, 100., Perecsényi), Létai, Mehe? (60.,G. Filip), Papp, Boros, Rácz, Koncz (64., Fecsó), Sas.