Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vasemberek versenye Váradon

Idén nyolcadik alkalommal tartják meg június 10-én Nagyváradon az X-Man elnevezésű triatlonversenyt az X-terra Sportklub, a Nagyváradi Önkormányzat és a Román Triatlon Szövetség szervezésében. Mint a tegnapi sajtótájékoztatón a főszervező Szokolszky István elmondta, a sportesemény három szakaszból áll. Az első az úszás a hegyközszáldobágyi tónál, ezt követően kerékpározás Hegyközpályi és Csatár között, végezetül Nagyvárad központjában futnak majd a versenyzők.

vasemberek

A részvevő sportolók az Ironman és a Half Ironman cím elnyeréséért, vagy éppen megvédéséért szállnak harcba.

A sportversenyre nevezők három versenyszámban nevezhettek, az első a teljes Ironman táv teljesítése (3800 méter úszás, 180 km biciklizés és 42,2 km futás), a második a fél Ironman táv, amely a távok felét jelenti.

Minden versenyszámban férfi és női kategóriákra osztva az első öt beérkező pénzjutalomban részesül. A versenyre megközelítőleg 300 sportoló nevezett be összesen nyolc országból, még a tengeren túlról is, az Amerikai Egyesült Államokból.

A versenyközpont idén is a nagyváradi Bémer (ma Ferdinand) téren lesz, így a verseny idején délelőtt tíz órától éjfélig útlezárásokra kell számítani az említett városrészen, továbbá a Szent László hídon, a Principatelor Unite (a volt informatikai központ melletti híd) utcán, a Szamosi Elek (ma Malului) utcán, az Ady Endre, valamint a Rimanóczy (Iosif Vulcan) utcán. A biciklis próbák ideje alatt, vagyis 7.30 és 10.30 között útlezárásokra lehet készülni a Hegyközcsatárt és Hegyközkovácsit összekötő megyei úton is a sportolók biztonsága érdekében, tudatta Szokolszky István főszervező.

Vincze-Nagy Anikó