Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vásárol és nyerhet a lottón

Nagyváradon járt tegnap György Attila, a pénzügyminisztérium államtitkára, aki Claudiu Pop kormánybiztossal tartott egy sajtótájékoztatót a prefektúrán, ahol több aktuális gazdasági téma került terítékre.

Claudiu Pop és György Attila a váradi sajtótájékoztatón

Claudiu Pop és György Attila a váradi sajtótájékoztatón

A lakosságot talán leginkább érdeklő és érintő téma a számlakötelezettséghez kapcsolódik, ugyanis szigorították azokat a büntetéseket, melyeket olyan kereskedelmi cégek kapnak, akik elmulasztják vásárláskor a vevőnek átadni a megvett áru értékét igazoló nyugtát. Az új határozatban az is benne van többek között, hogy abban az esetben, amennyiben a kereskedő megtagadja ennek átadását, a vevő fizetés nélkül elviheti az árut. A lakosságnak ezután érdemes lesz megtartani a kapott számlákat, ugyanis a kormány lottósorsolást vezet be ezekből, a tervek szerint minden hónapban kisorsolnak egy számsort, számlák értékét és a vásárlás időpontját. Minden sorsoláskor egy millió lej a főnyeremény, amennyiben több nyertes van, ez az összeg annyi fele osztódik ahány szerencsés nyertes lesz. Az első, különleges sorsolás húsvétkor, április 13-án lesz, bizonyítva, hogy a román pénzügyminisztérium alkalmazottai nem babonásak, már ami a 13-as számot illeti.

Lottószelvénnyé változnak a bolti számlák

Lottószelvénnyé változnak a bolti számlák

György Attila elmondta, ezzel az intézkedéssel elejét akarják venni az adócsalásoknak, ugyanis a pénztárgépekből kiadott számlák automatikusan szerepelnek majd a kereskedelmi egységek könyvelésében és adózásában is. Érdemes tehát nemcsak kérni a számlákat, de havonta összegyűjteni. A lottósorsolás csakis a bolti számlákra érvényes, sem a közszállítás, sem a múzeumok, mozik jegyei, belépői nem kerülnek be a sorsolásba. Teljesen mindegy, hogy a boltokban bankkártyával, készpénzzel vagy étkezési jeggyel fizet a vevő, viszont az internetes on-line vásárlások virtuális elismervényei nem sorolandók a lottóhúzáson részt vevő számlák közé.

SZ. M.