Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vasárnap Pályiban: a vidámság dominált

Izgatottan várakoztak az óvodások és iskolások Hegyközpályiban vasárnap délután, hiszen ők kezdték meg a Helyközpályi Községi Napok második napjának programját. Az óvodások és iskolások párban, valamint csapatban is táncoltak, ezzel megörvendeztetve mindazokat, akik a helyszínen voltak, de főleg a szülőket. A gyerekek mosolyogtak és jól érezték magukat a színpadon. Műsorszámuk után a Libavonat zenekar lépett fel. A Libavonat mindkét tagja nagyon várta, hívogatta a gyerekeket a színpad elé, majd a műsor alatt több gyermeket is felhívtak a színpadra énekelni, mutogatni, táncolni. Papp Attila gyermekműsora megörvendeztette mind a gyerekeket, mind azokat, akik a gyerekekkel voltak.

kozeppontban a szorakozas 1

Műsor gyermekeknek

Egy óra elteltével, a Libavonat zenekar elhagyta a színpadot, majd utánuk a hegyközújlaki gyermekek néptáncbemutatója következett. A koreográfus Mester Anikó, akinek segítője Serbán Erika volt. A népdal összeállítás Ráppert Eduárd érdeme volt, aki a Nagyváradi Művészeti Líceum diákja. A szervezők elmondása szerint a táncosok ruháit a múlt évben Hegyközpályi község vezetőségének támogatásával készíttették el, valamint azt is megtudtuk, hogy ezek a ruhák a régmúlt idők helyi népviseletét tükrözik.

kozeppontban a szorakozas 2

Táncot tánc követett, de ezúttal társaságitánc-bemutatóval érkeztek. A társaságitánc oktatását a polgármesteri hivatal támogatásával valósítják meg a nyári vakációkban, immár harmadik éve. A táncórák elsősorban a községben élő gyerekek és fiatalok részére teljesen ingyenes. Az előző években a hegyközpályi kultúrházban tartották meg ezeket a nyári táncórákat, viszont ebben az évben mindhárom község külön-külön tartotta meg a társasági táncoktatást. A táncoktató tanár Vékony Tibor, a T&Kids Dance School tánciskola vezetője.

kozeppontban a szorakozas 10

Táncból sosem elég

A következő műsorszámot a biharpüspöki Passion Dance tánccsapat adta elő. Ügyességükkel és lelkesedésükkel végigvitték azt a fél órát, amit a szervezők nekik szántak. Nyolc óra előtt pár perccel a Nagyváradi Művészeti Líceum diákjainak műsora következett. Volt, aki zongoratudásával, fuvolatudásával, csellótudásával, valamint énektudásával kápráztatta el a nézőket és hallgatókat. A művészeti líceum diákjait Rácz Eliza aligazgatónő és több tanár is elkísérte, azért, hogy az iskolát ezáltal is népszerűsítsék. Ők egy külön sátort is felállítottak, ahol a gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatták a rajzolást, arcfestést, kerámiafestést, de még a hangszerekkel is megismerkedhettek az érdeklődők. Nem titkolt szándékuk az, hogy az iskolának diákokat toborozzanak, hiszen szerintük nagy vétek volna elfojtani a gyerekekben lévő művészi hajlamot, és ennek a kreativitásnak teret kell adni, lehetőséget kell adni arra, hogy ez a művészi hajlam kibontakozzon.

kozeppontban a szorakozas 4

 

A komolyzene is elfért

Következő fellépőként a helybéli Bódi Mátyás zongoratudásával kápráztatta el a közönséget. Több hosszabb zongoradarabot játszott, amivel kiérdemelte a közönség tapsát, hiszen kellő profizmussal állt a színpadra és vitte végig a darabokat.

kozeppontban a szorakozas 5

Az este koncertekkel telt

Kilenc óra tájékán Blaga Octavian román népdalénekes lépett a színpadra és egy fél órás műsorral készült a községnapokra. Utána az Euphoria Music Band érkezett. Több ismert dalt is feldolgoztak, mint például a Honeybeast A legnagyobb hős című dalát, vagy Kis Grófo Mert a nézését meg a járását… című nótát.

kozeppontban a szorakozas 6

Az est első sztárvendégeképpen a magyarországi Groovehouse érkezett. A legjobban ismert dalaikat énekelték, mint például a Vándor, az Ébredj mellettem, a Hol vagy nagy szerelem?. A közönség a sztárvendégekkel együtt énekelte a közismert dalokat, amelyek annak idején sorra vezették a magyar slágerlistákat.

kozeppontban a szorakozas 8

Az est utolsó fellépőjeként Kefir lépett fel. Pörgős dalaival indított, majd a közönséget is belevonta a koncertbe, több hallgatót felhívott a színpadra és vele együtt énekelte dalait. Volt, aki megjegyezte, hogy az ismert dalokat kár volt így elrontani.

kozsegi napok

A VIII. Hegyközpályi Községi Napokat tűzijátékkal zárták.

Kovács Beáta Csilla