Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vasárnap kupadöntő, kedden All Star Gála

Három napon át Nagyvárad lesz a román kosárlabdasport fővárosa. Vasárnap és hétfőn a Román Kupa döntőjének, kedden este pedig a hagyományos All Star Gálának ad otthont az Antonio Alexe Sportcsarnok.

A VSK fő célja a Román Kupa elhódítása

A VSK fő célja a Román Kupa elhódítása

Mindkét eseménynek lesznek váradi (fő)szereplői. A VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata tegnap este, lapzártánk után lépett pályára a Kolozsvári UBT ellen, a román élvonal alapszakaszának zárófordulójában, vasárnap azonban ismét tétmeccset játszik Cristian Achim együttese.

 

A hazai pálya hátránya?!

A VSK a Román Kupa elődöntőjében a Bukaresti Dinamóval mérkőzik meg, vasárnap 18.15 órától. A másik ágon, 16 órától a Marosvásárhelyi KK és a Kolozsvári UBT küzd majd, hogy ott legyen a hétfőn este hét órakór kezdődő fináléban. A váradiak nagy reményekkel néznek a torna elé, bár a statisztika nem sok esélyt ad a kupadöntő házigazdájának. Az elmúlt öv étben egyetlen egyszer sem tudta elhódítani a serleget (még a Ploieşti-i Asesoft álomcsapata is elbukott saját közönsége előtt) ama együttes, amely hazai pályán játszotta a döntőt, mi több tavaly és tavaly előtt a legesélytelenebbnek tartott gárda győzelmével zárult a finálé.

Az All Star Gála váradi résztvevői

Az All Star Gála váradi résztvevői

 

Hét váradi a parketten

Április 12-én, kedden a hagyományos All Star Gálának ad majd otthont az Antonio Alexe Sportcsarnok. Észak csapatában négy váradi kosárlabdázó kap majd helyet, míg a kispadról Cristian Achim irányítja majd a gárdát. A váradiak szakvezetője kapta a legtöbb közönség-szavazatot (2105) a Román Kosárlabda-szövetség (RKSZ) által meghirdetett voksoláson.

A VSK csapatából négy kosárlabdázó (William Franklin, Andrei Mandache, Bogdan Ţibârnă és Sean Barnette kap majd helyet Észak csapatában, érdekesség, hogy utóbbira szavaztak a legtöbben, 1627-en, a szövetség által indított közvélemény-kutatáson. További két váradi származású játékosa is lesz még a gálának, Török Roland (Kolozsvári UBT) Észak, Titus Nicoară (Steaua) pedig Dél csapatát erősíti majd.

Íme a kedd esti gálán pályára lépők neve, Dél csapatában: Aaron Johnson, Darius Hargrove, Travis Bureau, Cătălin Burlacu, Bogdan Popescu (Craiovai SCMU), Bill Amis, Mihai Paul, Nikola Malesevics, Porter Troupe, Titus Nicoară (mindannyian Steaua), Vlad Corpodean (Dinamo), Sánta Szabolcs (Tg. Jiui Energia), edzők: Claudiu Fometescu (Steaua) és Florin Nini (Galac). Észak csapatának tagjai: William Franklin, Andrei Mandache, Bogdan Ţibârnă és Sean Barnette (minannyian Nagyváradi VSK-ESK), Filip Adamovics, Kyndall Dykes, Adrian Gutoaia, Török Rolland, Cătălin Baciu (mindannyian Kolozsvári UBT), Octavian Popa-Calotă, Kevin Hardy (Nagyszeben), Mohammed Alhajji (Marosvásárhely), edzők: Cristian Achim (Várad) és Marcel Tenter (Kolozsvár).

A szurkolók buzdítása sokat érhet a váradiaknak

A szurkolók buzdítása sokat érhet a váradiaknak

 

Kevés jegy maradt

Korlátozott számban ugyan, de még maradtak belépők a két rangsor kosárlabda eseményre. A vasárnap kezdődő kupadöntőre (a gyermekeket csak érvényes jeggyel engedik majd be az eseményre) harminc lejért vehetnek belépőket, de a jegyek mindhárom meccsre (a két elődöntő majd pedig a hétfő esti döntő) érvényesek. Az egy találkozóra szóló jegyekről a Városi Sportklub székhelyén (Városháza u. 3., első emelt) lehet érdeklődni. Az All Star Gálára 20 lej a belépő, a VIP páholyba szóló jegyért 400 lejt kell fizetni, de a tulajdonos különleges előnyöket élvez majd a bő három órás eseményen. A jegyeket ma 9 és 15 óra között, holnap pedig 9 és 13 óra közt lehet megvásárolni a Nagyváradi VSK székhelyén.

Török Rolland

Török Rolland

Titus Nicoară

Titus Nicoară