Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vasárnap kezd az Arcadia Társulat

A nagyváradi Regina Maria Színház Arcadia Társulata vasárnap mutatja be 2016/2017-es évadának első előadását, melynek címe Emberke (Omuleţ). A nonverbális, 1–4 éves gyermekeknek szánt darabot a bábszínház két év tervezés után első alkalommal viszi színpadra.

Csűri Emese, Florina Domeţi sajtóreferens, Delia Gavliţchi és Florian Silaghi

Csűri Emese, Florina Domeţi sajtóreferens, Delia Gavliţchi és Florian Silaghi

Az Arcadia Társulat új évadának első őszi előadására szeptember 11-én, vasárnap 11 órakor kerül sor a bábszínház stúdiótermében. A darabot Petro Ionescu írta, Delia Gavliţchi rendezte és díszletét Csűri Emese tervezte. A történet Emberkéről, egy bohókás kisfiúról szól, aki egyszer úgy elesik, hogy a testrészei szanaszét gurulnak. A félórás előadás alatt ezek az elkallódott testrészek visszakerülnek tulajdonosukhoz, aki játékos módon ismeri meg teste különböző darabjainak funkcióját (a szemével lát, a fülével hall, stb.) Florian Silaghi, a társulat művészeti igazgatója elárulta, hogy az előadás célja saját testük létezésének és működésének tudatosítása a kicsikben, és megbarátkoztatásuk a színházi környezettel.

Az előadás a bukaresti Ion Creangă Színházzal partnerségnek kerül színpadra Nagyváradon, a korai oktatást mentoráló Small Size, Performing Arts for Early Years elnevezésű projekt keretében.

Egy kis előzetes az előadásból

Egy kis előzetes az előadásból

Az előadás ugyanakkor annak a partnerségnek a részeként kerül színpadra Nagyváradon, amely a bukaresti Ion Creangă Színházzal közösen egy európai projekt keretében a korai oktatást mentorálja „Small Size, Performing Arts for Early Years” névvel.

Ma, szerdán17 órától a bábszínház stúdiótermében pedagógusok és pszichoterapeuták egy előzetes bemutatót is megtekinthetnek.

Jegyek az előadásra a színház pénztárában kaphatóak hétfőtől péntekig 10–19 óra között, hétvégén pedig 10–13 óra között, illetve a www.biletmaster.ro oldalon. Információk a 0259/440-742-es telefonszámon kaphatóak.

Szamos Mariann