Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Vásárhelyi sikerrel zárult a megyei focirangadó

Mivel a Bihar FC szabadnapos volt a hétvégén, ezért a bihari focikedvelők a harmadosztályban szereplő két gárda egymás elleni mérkőzésére összpontosítottak.

Küzdelmes és izgalmas meccset játszott egymással a két bihari harmadosztályú gárda

Küzdelmes és izgalmas meccset játszott egymással a két bihari harmadosztályú gárda

Az izgalmakban bővelkedő, helyenként látványos találkozó végén a hazai pályán szereplő fugyivásárhelyiek örülhettek. Az első percekben csak „kóstolgatta” egymást a két csapat, majd a 15. percben, a vendégek karmestere, Todea a félpályán elveszített egy labdát, amiből gyorsan letámadott a hazai csapat, Andor pedig 18 méterről bombázott a léc alá (1–0). Hat perc múlva ember volt eredményes jó harminc méterről, némi kapussegítséggel (2–0). A 32. percben büntetőhöz jutott a vendégcsapat, ráadásul a hazaiak védőjét, Magdát kiállította a játékvezető. A büntető a csereként beállt Popescu végezte el, ám lövése a felsőlécet találta el, pedig egy gól akár fordulatot is jelenthetett volna a mérkőzésen. A térfélcserét követően többet kezdeményezett a szentmártoni csapat, gólhelyzetei is voltak a vendégeknek, ám végül csak a szépítésre futotta, Olariu révén, aki a 76 percben fejjel volt eredményes (2–1). A hajrá izgalmasan alakult, előbb a hazaiak tudták volna bebiztosítani sikerüket, ám Moise elvétette a kaput, majd pedig a vendégek számára kínálkozott egyenlítési lehetőség, de ez kimaradt, így a bihari rangadó első felvonását a fugyivásárhelyiek nyerték.

A vásárhelyiek edzője, Kovács Rudolf a következő összeállítású csapatot küldte pályára: Hava – Turcan, Pop, Lavrancsik, Hering – Magda, Ember – Hosu (61., Moise), Trip (84., S. Ban), Cr. Andor (90., D. Costea) – Ov. Popa. A szentmártoniak szakvzetője, Florin Farcaş, a következő összeállítású együttest küldte pályára: S. Ghilea – Cr. Morar, S. Matei, Mintaş, Arsene – Cura (65., O. Ghilea) – Pantea, Todea (30., Novak), Grosu (30-, Gh. Popescu), Cr. Jurca (68. Zadori S.) – Olariu.

A tabellán helyet cserélt a két gárda, a vásárhelyiek negyedikek, a szentmártoniak pedig hetedikek 11 fordulót követően.

A hétvégén a szentmártoniak a tabella második helyén álló kudzsiriakat fogadják, míg a vásárhelyiek Máramarosszigeten lépnek pályára. A Bihar FC szintén idegenben, Câmpinán játszik majd szombaton délelőtt.

A másodosztályú bajnokság 12. fordulójában: Temesvár–Mioveni 1–0, Rm. Vâlcea–Pankota 1–0, Szatmárnémeti–Karánssebes 2–1, Slatina–Tărlungeni 1–1, Resicabánya–Câmpina 1–2. A Bihar FC szabadnapos volt. Következik (november 15.): Mioveni–Râmnicu Vâlcea, Pankota–Resicabánya, Câmpina–Bihar FC, Karánsebes–Slatina, Tărlungeni–Temesvár. Szatmárnémeti szabadnapos.

A harmadosztályú bajnokság 11. fordulójában: Zilah–Szászrégen 2–0, Kolozsvár–Dés 2–0, Fugyivásárhely–Váradszentmárton 2–1, Nagybánya–Máramarossziget 2–0, Torda–Zsuk 0–0, Kudzsir–Beszterce 3–2, Radnót–Galda 2–3. Következik (november 15.): Dés–Szászrégen, Beszterce–Kolozsvár, Szentmárton–Kudzsir, Máramarossziget–Fugyivásárhely, Galda–Nagybánya, Zsuk–Radnót, Torda–Zilah.