Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Várnapok és virágkocsik

Nagyvárad tanácsának májusi ülésén hagyták jóvá az önkormányzati képviselők az úgynevezett közérdekű események idei naptárát. Az eseményeket vagy az önkormányzat szervezi, vagy társszervezői vagy partneri minőségben vállal részt azok létrehozásában, és kinevezték azt a bizottságot is, mely havonta egyszer – vagy szükség szerint – ülésezik, és részletekről (szervezés, részvétel, reklámozás stb.)

Az eseménynaptár előttünk álló rendezvényeiből szemelgettünk olvasóinknak, bár jó tudni, hogy az önkormányzat egyetért magával, ugyanis ennek keretében hagyták jóvá a januártól májusig már megtartott megemlékezéseket, ünnepségeket, koncerteket stb. is. Alább a magyar közönség érdeklődésére is számot tartható események közül a helyszíneket csak ott tüntetjük fel, amelyeknél már megállapították azokat. Június 6–9. között autókiállítás lesz a Lotus Center parkolójában, július 5–7. között pedig nemzetközi folklórfesztivál lesz Nagyváradon. A várnapokat július 12–14. között tartják, 19–21 között pedig a Rhédey-kertben (ma Bălcescu parkban) népművészeti vásár lesz. Augusztus 2–4. között sörfesztivált szerveznek, 21-én pedig ismét megrendezik a Nyitott Ablak Európára című programot, melynek része a debreceni virágkarneválról áthozott virágkocsik vonulása is, a hirosimai emlékkoncertet pedig augusztus 31-én tartják. Szeptember 7-8-án ismét várnapok szerepelnek a tervezetben, a Nagyváradi Ősz rendezvényei szeptember 14-én kezdődnek, 27–29. között Oktoberfest címmel a Ramada Hotel előtt lesz rendezvény. November 22-én emlékeznek meg Ady Endre születéséről, decemberben végig karácsonyi vásár lesz, 21-én pedig a kommunizmus romániai áldozataira emlékeznek majd.

Fried Noémi Lujza