Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Várják a lakosság javaslatait is

November 22-én, szerdán számolt be Mircea Mălan, Nagyvárad alpolgármestere arról a projektről, amely a Nagysándor József (Aurel Lazăr) utca helyreállítását és sétálóutcává való átalakítását tervezi.

varjak

Nagyvárad Nagysándor József utcájának sétálóutcává történő átalakítási tervein még dolgoznak a város vezető testületei, a városháza éppen ezért szeretné felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy a helyreállítási munkálatokkal kapcsolatos ötleteikkel és javaslataikkal nyugodtan fordulhatnak hozzájuk.

Mircea Mălan úgy fogalmazott, hogy bár a törvény nem írja elő közvita kiírását a témában, de mivel közügyről van szó, a városvezetés szeretné, ha a lakosság élhetne a közreműködés lehetőségével. Az alpolgármester tájékoztatott arról, hogy a Nagysándor József utca legnagyobb része sétálóutcává fog átalakulni, ebből következően gépkocsival csupán különböző intervenciós gépeknek lesz majd szabad itt közlekedni. A változtatás a Nagyváradi Börtön és a Nagysándor József és az Áldás (Iosif Vulcan) utca közti belső udvar bejáratáig érintené a területet, azzal a tervvel, hogy az udvaron egy emeletes parkolóház építésébe is belekezdenének, de ugyanakkor biztosítva lesz a gazdag vegetáció is fák elültetésével.  Egyelőre még vita tárgya az Aurel Lazăr Múzeum környékének gyepszőnyeggel való beültetése, azonban az ügyvéd utcát díszítő szobrát nem fogják elkeríteni.

A tájékoztató végén az elöljáró azt is közölte, hogy a helyreállítással párhuzamosan az utca csatornahálózatának a lecserélése is megtörténik, és hogy legkorábban jövő márciusban láthatnak hozzá a munkálatokhoz, melyeket igyekeznek európai uniós finanszírozás megpályázásával kivitelezni.