Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Varga Vilmos díj

A Kiss Stúdió Színház megalakulásának 23. évfordulóján az egyik alapító, a 2016-ban elhunyt Varga Vilmos színművész, rendező emlékére Varga Vilmos Díjat alapít, amelyet minden esztendőben a nagyváradi Szigligeti Színház évadzáró előadásán nyújt át.

VargaVilmosdijplakett

A díjat elsősorban Varga Vilmos pályatársai kapják, akikkel évtizedeken keresztül együtt lépett színpadra a Szigligeti Színházban és a Kiss Stúdió Színházban. Azon színművészek kapják, akik az erdélyi magyar színjátszás, anyanyelvünk ápolása és megőrzése terén alakításaikkal, a szerepek művészi megjelenítésével maradandót alkottak és példaképül szolgálnak a jövendő nemzedéknek.

Első alkalommal a Szigligeti Színház idei évadzáró előadása után, június 16-án adja át a díjat Kiss Törék Ildikó alapítványi elnök, valamint dr. Varga Zsombor Zalán, a művész fia egy Deák Árpád szobrászművész által alkotott plakett, valamint egy oklevél kíséretében.