Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Varázslatos találkozó Criptóval

varazslatos 2

Interaktív és mágikus showműsor részesei lehettek mindazok, akik szerda este elmentek arra A géniusz című önálló estre Nagyváradon, amelyen a Cripto művésznevet viselő 19 éves nagyváradi fiatalember, a Mihai Eminescu Főgimnázium matematika-informatika szakán tavaly végzett Béres Balázs bebizonyította, milyen szenzációs dolgokra képes az emberi agy. Egyébként az ifjú bűvész szeptember végén döntötte meg második Guinness Rekordját, amelyről be is számoltunk a Reggeli Újságban.

Mintegy félszáz érdeklődő érkezett a megyeszékhely belvárosában található Music Caféba, és ami érdekes, hogy a közönségnek közel a fele nyugdíjas volt. Idős bácsik és nénik drukkoltak másfél órán át egy-egy produkció sikeréért, és élvezték, hogy részeseivé válhatnak a gondolatolvasással, befolyásolással, a véletlenek összejátszásával egységessé gyúrt műsornak. És valóban, nemcsak a szerencse, hanem a memória, a közönségből kiválasztott „főszereplők” mentális befolyásolása révén érte el célját és mutatványai, kísérletei, produkciói sikerét Cripto, aki a sakk, a matematika, a logika és a szerencsejáték világát mintegy keretbe foglalta az irodalommal. Mégpedig oly módon, hogy a műsor kezdetén egy lakattal lezárt dobozba rejtett, papírlapra leírt szót három könyvből találomra választhatott ki a közönség.

A fiatal bűvész hatalmas sikert aratott, és az előadás végén sokan találgatták – még a villamosra várva is –, hogy mit hogyan sikerült véghezvinnie.

(sükösd)