Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Varázslatos magasságok

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) által létrehozott Polgári Esték rendezvénysorozat keretében került sor péntek este a Lorántffy Központ teltházas múzeumtermében Varga Csaba nagyváradi hegymászó élménybeszámolójára. A megjelenteket Nagy József Barna, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács partiumi régióelnöke köszöntötte.

Varga Csaba

Varga Csaba

Varga Csaba fényképekkel és kisfilmekkel mutatta be a Karakorum hegységben megtett izgalmas útjukat. A hegymászó ez év júliusában Suhajda Szilárd békéscsabai hegymászó társával együtt, a Magyar Karakorum Expedíció keretében jutott fel a föld 12. legmagasabb hegycsúcsára, a 8051 méter magas Broad Peakre (régi nevén K3). Az érzékletes, humorral fűszerezett élménybeszámoló minden érdeklődőt elröpített Pakisztánba. Az előadás után számos érdekes kérdés hangzott el.

varazslatos 2

Az est zárásaként Tőkés László, az EMNT elnöke, aki maga is támogatta Varga Csaba expedícióját, köszöntötte a megjelenteket, külön megköszönve Csabának, hogy kitartó, hűséges szülőföldjéhez, akkor is, ha a világ legnagyobb hegyein jár. Csaba ugyanis a hegycsúcsra felvitte a piros–fehér–zöld „Nagyvárad” feliratú lobogót.

A jó hangulatú előadás végén meg lehetett vásárolni a Varga Csaba által a hegymászás során készült képekből összeállított 2015-ös falinaptárat.

SZ. M.