Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Várasfenesen rajtolt el a Tulipán Kupa selejtezője

Belényesújlak jutott be a döntőbe

Szeptember első hétvégéjén, a Fekete-Körös völgyi Magyar napok keretében tartották meg Várasfenesen a XI. Tulipán kupa első selejtezőjét.

A Belényesi Medence magyarlakta települései között idén is nagy népszerűségnek örvendett a torna, hiszen nyolc csapat küzdött meg egymással a döntőbe kerülésért. A szervezők a jelentkező csapatokat 2 csoportba osztották, ahol a következő eredmények születtek, az A csoportban: Várasfenes A–Tenke 9–1, Magyarremete–Belényesújlak B 6–1, Tenke–Magyarremete 1–5, Várasfenes A–Belényesújlak B 6–1, Tenke–Belényesújlak 0–3, Várasfenes A–Magyarremete 3–1, a B csoportban: Várasfenes B–Belényesújlak A 0–4, Kisnyégerfalva–Köröstárkány 3–5, Várasfenes B–Kisnyégerfalva 2–6, Belényesújlak A–Köröstárkány 2–2, Várasfenes B–Köröstárkány 1–2, Belényesújlak–Kisnyégerfalva 2–3.

A várasfenesi selejtező csapatai

A várasfenesi selejtező csapatai

Újlaki siker

Az elődöntőbe mindkét csoportból a két legjobb jutott, ahol Várasfenes a szomszédos Köröstárkányt 2–0-ra, míg Belényesújlak Magyarremetét győzte le 2–1-re.

Következhetett a kis és a nagy döntő. Míg előzőben a magyarremeteiek győztek a tárkányiak ellen, addig a döntőben az igazán szoros és élvezetes mérkőzés után a belényesújlakiak a házigazda Várasfenes csapatát múlva fölül 2–1 arányban lettek bajnokok, kiharcolva ezzel a jogot, hogy az október hónapban, Borson megszervezendő megyei döntőben a régiót képviselhessék.

A gálameccs résztvevői

A gálameccs résztvevői

 

Különdíjak

A tornán a csapathelyezések mellett egyéni címeket is hirdettek. Mikle Márk 12 góllal gólkirály, Halász Árpád a legjobb kapus, míg Bulbuoaca Krisztián a legjobb játékos lett.

Mint minden évben, a szervezők idén is fontosnak tartották, hogy a tornán a fair play játékot is díjazzák, idén a köröstárkányi alakulat érdemelte ki ezt a címet.

A bajnokság végén a díjakat Fenesi Ferenc, várasfenesi körzeti RMDSZ elnök, a selejtező főszervezője adta át, megköszönve a két játékvezető, Fekete István és Wakker Rudolf egész napos munkáját, majd ezt követően a bajnokság teljes mezőnyét egy jó hangulatú szeretetvendégségre invitálta a helyi kultúrházba.

A selejtező krónikájához szintén hozzátartozik, hogy a bajnokságot egy rövid időre megszakítva egy gála meccset is beiktattak a szervezők, aholis a környékbeli helyi RMDSZ elnökök és más helyi elöljárók alkotta csapat látta vendégül a Megyei RMDSZ ügyvezetői csapatát. A baráti hangulatú mérkőzésen végül a megyei csapat nyert 4–3-ra.

Botházy Nándor