Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Váradon még nem kérhető a fűtéstámogatás

Bár már itt a fűtési idény, és mint minden évben, ezúttal is november 1-jétől következő év március 31-áig jár a fűtéspótlék a kisjövedelműeknek, az évente kérvényezhető támogatás a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalánál (ASCO-nál) még nem igényelhető.

Az ASCO-nál egyre többen érdeklődnek a fűtéstámogatás feltételeiről

Az ASCO-nál egyre többen érdeklődnek a fűtéstámogatás feltételeiről

Consuella Govor, a hivatal szóvivője tegnap kérdésünkre elmondta, hogy ameddig nem érkezik egy kormányszintű rendelet arról, hogy a 2016/2017-es fűtési idényben milyen módosítások lesznek a tavalyi hasonló időszakhoz képest, addig nem indíthatják el a kérvényezési folyamatot. „Megtörténhet, hogy a tavalyihoz képest változnak a jövedelemhatárok, de az is, hogy minden feltétel ugyanaz marad” – fogalmazott a szóvivő, hozzátéve, hogy emiatt egyelőre az erre a célra szolgáló nyomtatványok sem állnak a rendelkezésükre.

Még szeptember 12-ei lapszámunkban az első oldalon A fűtéstámogatásról címmel tettük közzé a Bihar Megyei Szociális Felügyeleti és Kifizetési Ügynökség (AJPIS) szerkesztőségünknek eljuttatott közleményét, amelyben – amellett, hogy a 2016/2017-es fűtési idényre a tavalyival megegyező feltételeket tartalmazta – az is szerepelt, hogy a novembertől érvényes fűtéstámogatást november 20-ig kell kérvényezni a szükséges iratokkal együtt. Tehát remélhetőleg időben megszületik az a kormányrendelet, amely tisztázza, hogy erre a fűtési periódusra milyen feltételekkel igényelhető a támogatás.

(sükösd)