Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Váradon lép fel a Harlem Globetrotters

A világszerte elismert Harlem Globetrotters teszi tiszteletét Nagyváradon május tuolsó napján. Az Antonio Alexe Sportcsarnokban sorra kerülő eseményre kedvezményes jegyet válthatnak a VSK bérletes szurkolói.

Harlem Globe

A Harlem Globetrotters egy amerikai kosárlabda-show együttes, melynek fellépései ötvözik a cirkusz, a színház, a komédia eszközeit a sporttal. Fennállásuk óta a világ 118 országában mintegy húszezerszer tartottak bemutatókat. Állítólag egyszer – túl az ezredik mérkőzésükön (1934-ben) – egy jótékony célú meccsen egy gyönge csapat ellen már 112:5-re vezettek, és ekkor elkezdtek a pályán bohóckodni. Nagy közönségsikerük volt, a dolog bejött. Attól fogva minden meccsen, ha nyerésre álltak, nekifogtak a mókának.

A Harlem Globetrotters az 1950-es években végleg a szórakoztatóiparra váltott a hagyományos sportról. Megkezdődtek a külföldi fellépések.

A váradi bemutatóra 500 kedvezményes árú belépőt hoznak forgalomba, ezeket a VSK bérlettel rendelkező szurkolói vásárolhatják meg. Egy belépő ára 50 lej s a váradi klub székhelyén (Városháza u. 3., első emelet, 7-es iroda) lehet hozzájutni, naponta 9 és 16 óra között, péntekenként pedig 9 és 14 óra között, a 2016–2017-es idényre érvényes bérlet felmutatásával. A promóció május 26-ig tart. A VSK-nak közel nyolcszáz bérletese van idén, tehát aki hamarabb váltja meg belépőjét, az alacsonyabb áron juthat hozzá. Azok, akik nem rendelkeznek bérlettel, de szeretnék élőben megtekinteni a varázslatot, a myticket.ro honlapon juthatnak hozzá, igaz, valamivel borsosabb árakon.