Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Váradon járt a nemzeti galambászválogatott

Többek közt az idei brüsszeli postagalamb-olimpiára készülő nemzeti galambászválogatott szárnyasait is megtekinthette az elmúlt hétvégén a nagyváradi publikum. Szombaton és vasárnap ugyanis több mint négyszáz díjnyertes tenyészszárnyast állítottak ki a váradszőllősi Trade Centerben abból az alkalomból, hogy idén fennállásának 80. évfordulóját ünnepli a Galambtenyésztők Országos Egyesülete (FNCPR).

varadon 1

A rendezvénynek otthont adó kereskedelmi központnak már a parkolója is tele volt az ország különböző részeiről érkezett tenyésztők legnagyobb becsben tartott állataival, akik számos érdeklődőt a helyszínre vonzottak. A bejáratnál néhány önkéntes osztott információs szórólapokat, belül pedig rendezett sorokban álltak a különböző díjakkal, oklevelekkel és trikolór szalagokkal dekorált ketrecek, melyekben az ország legeredményesebb postagalambjait állították ki.

A kiállítás egy részlegén galambeledelt is vásárolhattak az érdeklődők. A tárlatot ugyanakkor több interaktív esemény és előadás is kiegészítette. A Galambtenyésztők Országos Egyesülete – melynek elnöke a bihari Marius Tunduc – több nemzetközi elismertségnek örvendő tenyésztőt is meghívott, hogy osszák meg a felkészüléssel és versenyzéssel kapcsolatos tapasztalataikat. Ehhez kapcsolódóan szombaton előadást tartott a belga Rik Cools, Lothar Lessmeister és Hugo Kipp – a szakma közép-európai „nagyágyúi”.

A postagalamb-expó a váradi Ambasador termében ért véget egy díjátadóval egybekötött gálaesttel.

Sz. G. T.