Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Váradon is vonultak a virágkocsik

Szerda délután Kiss Sándor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke és Ovidiu Mureşan nagyváradi alpolgármester indította útjára az idei színpompás felvonulást Nagyváradon a magyar és román nemzetiszínű szalag átvágásával. Debrecenből idén öt virágkocsi érkezett Nagyváradra, köztük a Szent Anna-tó keletkezesének legendáját megelevenítő, mely az augusztus 20-i debreceni virágkarneválon közönségdíjat nyert.

A menetet egy hintó nyitotta, melyen a két ország és a két város zászlait vitték, majd lovas hölgyek, valamint íjászok következtek. A virágkocsik között láthattuk az érsemjéni Ezüstperje, az érmihályfalvi Nyíló Akác, a micskei Görböc és a magyarremetei Kéknefelejcs csoportok néptáncosait, valamint a biharszentandrási Plaiurile Crişului Repede és a révi Moşuţ néptáncegyüttest is.

A kortárs táncok művelői is bemutatkoztak, a Quasar, a Dans Club 80, a Feeling Dance, a Flying Step és a Tini Dance tánccsoportok mellett láthatták még a Sunshine akrobatikus gimnasztika csoportot, a Pro Bikers Egyesület kerékpárosait és a Parkour Oradea akrobatáit is.

A színpompás menetet végigkísérte két bohóc, akik a gyermekeknek lufikból készítettek mókás állatkákat. A táncosokat, a kerékpárosok és parkour-ok mutatványait és a virágkocsikat gyakran köszöntötték tapssal, integetéssel a nézők, akik közül sokan kísérték is az elhaladó menetet. A kocsik a Nagyvásártérre (ma 1. Decembrie park) érkeztek, ott bárki megcsodálhatta őket, a színpadon pedig több fellépő is szórakoztatta a közönséget.

Fried Noémi Lujza