Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Váradon is bemutatták Boér Péter új könyvét

Boér Péter-Pál Fenyőágon füstifecske című regényét mutatták be november 18-án, pénteken Nagyváradon az Újvárosért Egyesület szervezésében. „A kötet szeretetregény arról, hogy hogyan kell emberi kapcsolatokat építeni, ápolni egymás kölcsönös szeretete, megbecsülése által” – fogalmazott a könyvet méltató Biró Rozália szenátor, aki a könyvbemutatón a betegsége miatt ágyhoz kötött szerző feleségével, Boér Elvirával beszélgetett.

varadon is 1

Mint Boér Elvira hangsúlyozta, a kötet egyben férje tisztelgése is nagyszülei előtt azért a neveltetésért és falusi gyerekkorért, amelyet kapott, és amely emlékek, tapasztalatok kiapadhatatlan forrását biztosítja az íráshoz.

„Tegyünk annyit, amennyit tudunk, és ha kell, azon felül is” – idézte a könyv egyik gyermekszereplőjének szájából szóló üzenetet a ma emberének Biró Rozália. Mint hozzátette, a regényben megkapó az élet nehéz pillanatait józan egyszerűséggel megoldó szereplők kapcsolódása, melyben visszatükröződik a székely emberek sziklaszilárd értékrendje, amivel manapság is találkozhatunk.

A bemutató keretében Meleg Vilmos színművész olvasott fel válogatott részleteket az ízes, székely tájnyelvű regényből.

Sz. G. T.