Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Váradon fogadják a szerb válogatottat

Többéves szünet után tér vissza Nagyváradra a román férfi vízilabda-válogatott, amely jövő év február 13-án a Ioan Alexandrescu Uszodában látja majd vendégül az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerb csapatot a Világliga selejtezőjében.

Közel egy évtizeden át a váradi olimpia uszoda volt a válogatott otthona, ám a Bukarestben megépült medencék révén (a Steaua és a Dinamo is új uszodával gazdagodott) a szövetség elhidegült a bihari megyeszékhelytől, így minden fontos mérkőzésre a fővárosban került sor. A szerbek elleni visszavágót valószínűleg a vendég csapat kérésére tartják majd Váradon, hiszen a világot uraló délszláv gárda több tagja is a magyar élvonalban szerepel, emellett a honi bajnokságból behívott fiatal tehetségek számára is közelebb van az Alexandrescu uszoda, mint Bukarest.

A világ legjobb vízilabdázóit láthatják élőben a váradi sportkedvelők

A világ legjobb vízilabdázóit láthatják élőben a váradi sportkedvelők

A szerb Dejan Sztanojevics által irányított román csapat február 8-án érkezik majd Váradra egy központosított felkészülésre, a meccs után viszont el is utazik a fővárosba, ahol majd a csehekkel méri össze erejét, ezúttal már Európa-bajnoki selejtezőn. Utóbbi találkozóra február 24-én kerül majd sor.