Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Váradon az utcát is fűtik

Miközben Nagyvárad egyes részein még most sincs fűtés és meleg víz, másutt valóságos pazarlás zajlik. A váradrogériuszi piacon végre beindították a fűtést, ám így sem jó az árusoknak: eddig is fagyoskodtak, most is azt teszik – a nyílászárók hiánya miatt most sincs semmi „látszatja” a padlófűtésnek. Erre az egyik olvasónk – aki egyébként szintén ezen a piacon kistermelőként árul – hívta fel a figyelmünket.

Varadon (1)

„Napok óta meleg a talpunk alatt a talaj, tehát beindították a padlófűtést, de ez kész energiapazarlás, mert a felmelegített levegőt a huzat azonnal ki is viszi innen, hiszen a piacnak nincsenek zárható ablakai és bejáratai sem a virágárusoknál, sem pedig a zöldség- és gyümölcsárusoknál. Egyszóval fűtik az utcát!” – háborgott biharszentjánosi panaszosunk. Mint hozzátette, egész nap, reggeltől estig a standoknál állnak, árusítanak, és jobban fel vannak öltözve, mintha egy hideg éjszakán sátoroznának. Mindenkin nagykabát vagy dzseki, sapka, kendő, kesztyű van. „Persze itt a tél, de ez az állapot így tarthatatlan. Egy helyben állunk egész nap. Hiába fűtenek, megfagyunk” – panaszolták többen is. Azt is megtudtuk, hogy a napokban szerelték fel a piacon tűzjelző berendezést.

Varadon (2)

Liviu Andrica, a nagyváradi Közterület-kezelő Zrt. (ADP) vezérigazgatója ezt megerősítette, a fűtési problémákkal kapcsolatban pedig elismerte, hogy az átépített piacon valóban gondot jelent a nyílászárók hiánya. Hangsúlyozta, hogy szükség lesz a projekt átalakítására, és ameddig az ablakok, ajtók be lesznek szerelve, addig hőszigetelő műanyag függönnyel oldják meg a problémát, akárcsak a többi váradi piacon. Egyébként az ígéretek szerint november végére el kell készülnie a komplexumnak, melynek teljes átépítésére 4 704 139 eurót fordítottak.

Sükösd T. Krisztina