Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Váradnak nehéz lesz leköröznie

Az év első nyolc hónapjában 13%-kal többen, mintegy 113 ezren használták Magyarország második legnagyobb légikikötőjét, a Debrecen Repülőteret.

Egyre több költségtudatos üzleti és turisztikai célból repülő magyar és határon túli román, szlovák és ukrán utas választja a Debrecen Airportot kiinduló repülőterének, hiszen kevesebb mint egy óra alatt Miskolcról, Nyíregyházáról vagy Nagyváradról, illetve a Partiumból is megközelíthető – olvasható az intézmény sajtóközleményében. Kárpátaljáról, valamint Kelet-Szlovákiából és Budapestről akár 2 órán belül elérhető a repülőtér.

Varadnak nehez lesz lekoroznie BB

Folyamatosan növekszik a beutazó angol és holland turisták száma és a kelet-magyarországi régióban eltöltött vendégéjszakák száma is.

A kedvező árú parkolás és a gyors és ügyfélorientált kiszolgálás mellett a repülés szerelmeseit a repülőtéren VIP Lounge szolgáltatás is várja térítés ellenében.

Herdon István, a Debrecen Airportot üzemeltető Xanga Cégcsoport vezérigazgatója elmondta, hogy 2015. utolsó 4 hónapjában jelentős forgalombővülést várnak, köszönhetően a még szeptemberi charterjáratoknak, valamint stratégiai partnerüknek, a Wizzairnek, amely október 25-étől hetente kétszer fog Milánó-Bergámóba repülni Debrecenből.

A repülőtéren igazán 2015. decemberében kezdődik az élet, amikor a Wizzair megnyitja új bázisát a Debrecen Airporton, és így már heti 21 járattal köti össze a cívis várost az Európai Unió stratégiailag fontos hat gazdasági és turisztikai központjával.