Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Váradiak is részt vesznek a vasárnap kezdődő póló EB-n

A román utánpótlás férfi és női válogatott is érdekelt a vasárnap kezdődő U19-es vízilabda Európa-bajnokságon, amelynek a hollandiai Alphen ad otthont.

A varadi polosok EB-re

A lányok a váradi Ioan Alexandrescu Uszodában hangoltak a kontinenstornára, míg a fiúk Budapesten készültek az EB-re. A román férfi csapat ellenfelei a spanyol, a holland és a szlovák válogatott lesz. A keretben hét váradi játékos kapott helyet, Raul Gavriş, Kováts Viktor, Bogdan Remeş, Cristian Dobre, Antonio Alexandrescu, Szabó István és Andrei Drăghici, míg a kilencszeres bajnok Nagyváradi VSK-Digi volt csapatkapitánya, Gheorghe Dunca segédedzőként kapott helyet a küldöttségben Edward Andrei szövetségi kapitány mellett. A kontinenstorna további résztvevői, az A csoportban: Szerbia, Olaszország, Németország, Törökország, a B csoportban: Horvátország, Oroszország, Grúzia, Azerbajdzsán, a D csoportban: Görögország, Magyarország, Montenegró, Málta.

A lányok csapatát Vlad Hagiu mellett a váradi Orbán Zoltán készíti fel. A keretben a következők kaptak helyet: Laboncz Nikolette, Oana Vidican, Vanessa Tulceanu Caba (mindhárman Váradi Körös SK), Lukits Adrien, Iana Ţogănel, Iulia Nonea, Szeghalmi Krisztina, Andra Bunea, Claudia Pilica, Briana Mihăilă, Ana Şerbănescu, Beatrice Popescu, Iulia Şerpu, Valentina Marican, Albertha Iancu.

A román válogatott ellenfele a házigazda holland mellett a spanyol és a szerb csapat lesz a C csoportban. A további négyesek tagjai, az A csoportban: Olaszország, Szlovákia, Nagy Britania, a B csoportban: Oroszország, Magyarország, Franciaország, Horvátország, a D csoportban: Görögország, Németország, Izrael, Törökország.