Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Váradiak is ott voltak az Európa-bajnokságon

A 11. helyen zárta a Máltán megtartott U17-es korosztályú vízilabda Európa-bajnokságot a román válogatott, amelyben három váradi tehetség is helyet kapott. Cosmin Goina (a VSK korábbi játékosa) a következő kerettel vett részt a kontinenstornán: Serban Abrudan, Theodor Filotti, Raul Bindea, Vlad Gorea, Andrei Buda, Adrian Vlăsceanu, Sebastian Oltean, Matei Lutescu, Kari Péter, Nichita Ilisie, Silvian Colodrovschi, Francesco Iudean, Anatolie Elizarov.

A román utánpótlás csapat többet remélt a máltai kontinenstornától

A román utánpótlás csapat többet remélt a máltai kontinenstornától

A csoportkörben a németeket győzte le a csapat (8–4), míg a spanyoloktól (7–21) és az olaszoktól (6–12) kikapott. A nyolcaddöntőben az orosz csapat állta útját a válogatottnak (8–9), amely ezt követően a franciáktól is minimális különbséggel kapott ki (11–10), majd a helyosztón egy góllal (15-14) jobbnak bizonyult a törököknél.

A magyar válogatott a bronzérmet szerezte meg a tornán, miután a kisdöntőben magabiztosan győzte le az oroszokat. A világbajnoki cím a montenegróiaké lett, miután ötméteresekkel legyőzték a spanyolokat.