Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Váradi tékvandó érmek az országos bajnokságról

A Román ITF Tékvandó Szövetség keretében maradt két váradi klub, a West Team SK és a Taekyon SK sportolói is tatamira léptek az idei országos bajnokságon, amelynek döntőjére Petrozsényban került sor.

A West Team SK küldöttségének tagjai

A West Team SK küldöttségének tagjai

A Zsil völgyében található bányászvárosban megtartott megmérettetésen 18 klub több mint 160 sportolója lépett tatamira. A Tunyogi Hajnalka (3 dan) vezette West Team SK négy versenyzővel képviseltette magát, s ugyanenyi éremmel sikerült zárnia az erőpróbát. Noaghi Evelyn két érmet is szerzett, első lett speciális technikában, míg erőtörésben másodikként zárt. Sabin Tatu harcban bizonyult a legjobbnak a 85 kg-osok között. Beke Teodóra a dobogó harmadik fokára állt fel formagyakorlatban (tull). A váradi csapat negyedik tagja Márton Balázs volt, aki ugyan érem nélkül zárt, de jól teljesített a megmérettetésen.

A Taekyon SK csapata

A Taekyon SK csapata

„Büszke vagyok a sportolóimra, s bízom benne, hogy Evelyn tagja lesz a román válogatottnak az olaszországi világbajnokságon és a skóciai Európa-bajnokságon is” – mondta lapunknak Tunyogi Hajnalka, a West Team SK vezetője.

A váradi klub a Szacsvay Imre iskola tornatermében tartja edzéseit, kedden és csütörtökön 17 órától. Bővebb információkat a 0740/654-907-es telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

Noaghi Evelyn aranyérmet szerzett

Noaghi Evelyn aranyérmet szerzett

Catalin Topai kétszer is dobogóra állt

Catalin Topai kétszer is dobogóra állt

A Sas Sándor által irányított Taekyon SK is jól teljesített az országos bajnokságon. Catalin Topai kétszer is dobogóra állt, speciális technikában második, harcban pedig harmadik lett. A sportoló tagja lesz az olaszországi világbajnokságra utazó román válogatottnak. Vlad Gavruţa másodikként zárta a juniorok küzdelmét harcban, míg Andrei Birta ezüstérmet szerzett tullban. Csapatban a dobogó harmadik fokára állt fel a harccsapat. Az elért eredményekre méltán lehetett büszke Sas Sándor edző, egyben klubvezető.