Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Váradi lányok kopogtatnak a Bajnokok Ligája kapuján

A háromszoros országos bajnok váradi női vízilabdacsapat, a Körös SK három tagja is szerepet kap a ma kezdődő Bajnokok Ligája selejtezőtornán.

A Görögország fővárosában, Athénban ma kezdődő tornán négy csapattal méri majd össze erejét: a román bajnokság ezüstérmese, a Marosvásárhelyi Torpi SK. A háromszoros bajnok Nagyváradi Körös SK az anyagi fedezet hiánya miatt nem tudta vállalni a szereplést, így a kedvezményezett a vásárhelyi együttes lett. A Torpi SK a saját tagjai mellett a bajnokcsapat három játékosát, Ioana Prodan kapust, Tóth Johanna szélsőt és Oana Vidican védőt is kölcsönvette a BL-selejtezőre.

Prodan, Tóth és Vidican, a három váradi BL-muskétás

Prodan, Tóth és Vidican, a három váradi BL-muskétás

A vásárhelyi csapat 14 fős kerettel (hárman közülük a váradi Körös Sk-től érkeztek kölcsön), két edzővel (Tóth Ferenc és Vlad Hagiu, valamint egy csapatvezetővel utaztak el a tornára.

Az első ellenfél a görög Vuliagmeni lesz, majd holnap két meccset is játszanak az erdélyiek, előbb az olasz bajnok Firenze, majd eddig a szintén görög Olimpyakosz ellen. Szombaton szünnap lesz, míg vasárnap a holland második ZVL Bam Leiden együttesével mérkőzik meg a román ezüstérmes.

A vásárhelyi női pólócsapatban három váradi játékos kapott helyet a BL-selejtezőtornán

A vásárhelyi női pólócsapatban három váradi játékos kapott helyet a BL-selejtezőtornán

„A legnehezebb csoportba kerültünk, két görög és olasz és egy holland csapat társaságába, mindegyik ellenfél olyan országot képvisel, amely élen jár a női pólóban. Ez persze még jobban motivál bennünket” – mondta a Reggeli Újságnak Tóth Johanna, a Körös SK és a román női válogatott szélsője.

„Szép lett volna váradi színekben részt venni a tornán, sajnos erre nem volt lehetőségünk. Öröm az ürömben, hogy akadt egy olyan romániai csapat, amelynek megvolt az anyagi háttere, így vállalni tudta az indulást. Ez fontos előrelépés lehet a román női vízilabdának” – tett hozzá Ioana Prodan a bajnokcsapat hálóőre.