Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Váradi győzelmek és vereségek a vízilabda Szuperligában

A VSK-Digi férficsapata bajnoki meccsen, a Körös SK női együttese pedig tornán járt Bukarestben a hétvégén.

Mindkétszer legyőzte a Dinamót a VSK-Digi

Mindkétszer legyőzte a Dinamót a VSK-Digi

Az Eurokupa elődöntőjének visszavágójára készülő férficsapat ellenfele a Bukaresti Dinamo volt. A szombaton lejátszott első találkozót öt góllal (11–6) nyerte meg Kádár Kálmán edző együttese. A gólokat Mateja Aszanovics (3), Ramiro Georgescu (2), Mihnea Gheorghe (2), Mihnea Chioveanu, Andrei Prioteasa, Bogdan Remes, Andrei Cretu (1–1) lőtték. A tegnap délelőtt lejátszott második mérkőzés valamivel szorosabb volt, s bár a váradiak győzelme nem forgott veszélyben, Kádár Kálmán együttese csak három góllal (7–4) volt jobb ellenfelénél.

A kizárólag ifjúsági korú játékosokból álló váradi Körös SK hazai medencében fogadta a Brassói Sportul Corona gárdáját, ám mindkét találkozót nagyarányú vereséggel zárta. Eugen Băjenaru edző a következő tehetségeket küldte harcba a meccseken: David Bogdan, Bogdan Codilă, Czenk Ferenc, Cristian Seichei, Andrei Podină, Pintis Dániel, Antonio Dolha, Rares Mateiaşi, Gui Zalán, Alex Laza, Gergelyfi László, Cezar Stoica, Sergiu Terean, Nichita Ilisie, Rafael Comşa.

A férfi élvonal további meccsein: Bukaresti Rapid–Bukaresti Steaua 1–12 és 3–14, Nagyváradi Körös SK–Brassói Sportul Corona 4–14 és 3–15, Kolozsvári Poli–Aradi Amefa 4–14 és 6–18. Érdekesség, hogy a Kolozsvár–Arad meccsekre is Váradon került sor, így azokat a veterán torna meccsei között tekinthették meg a sportkedvelők. A bajnokság állása: 1. Steaua (42 pont), 2. VSK-Digi (42), 3. Sportul Corona (30), 4. Dinamo (30), 5. Amefa (22), 6. Rapid (13), 7. Körös SK (6), 8. Kolozsvár (0).

Két meccs között a lánycsapat tagjai a fiúknak szurkoltak

Két meccs között a lánycsapat tagjai a fiúknak szurkoltak

 

Vereséggel kezdtek

A férfiakhoz hasonlóan a bajnoki ezüstérmes váradi lányok vereséggel kezdték a női Szuperliga 2017-es idényének első tornáját. A Bukaresti Rapid 10–7-re bizonyult jobbnak a kupagyőztes Körös SK-nál, ezt követően a Marosvásárhelyi Torpit és a Bukaresti Dinamót is legyőzték Liviu Garofeanu edző tanítványai.

A női Szuperliga első tornájának eredményei, az első fordulóban: Bukaresti Rapid–Nagyváradi Körös SK 10–7, Bukaresti Steaua–Marosvásárhelyi Torpi 15–4, a második fordulóban: Bukaresti Dinamo–Nagyváradi Körös SK 9–10, Bukaresti Rapid–Marosvásárhelyi Torpi 10–9, a harmadik fordulóban: Bukaresti Steaua–Bukaresti Rapid 13–5, Marosvásárhelyi Torpi–Bukaresti Dinamo 6–5, a negyedik fordulóban: Marosvásárhelyi Torpi–Nagyváradi Körös SK 9–15, Bukaresti Dinamo–Bukaresti Steaua 4–10, az ötödik fordulóban: Nagyváradi Körös SK–Bukaresti Steaua 9–13, Bukaresti Dinamo–Bukaresti Rapid 6–5. Az állás: 1. Steaua (12), 2. Rapid (6), 3. Körös SK (6), 4. Vásárhely (3), 5. Dinamo (3).

Pillanatkép a váradi öregfiúk-tornáról

Pillanatkép a váradi öregfiúk-tornáról

 

Öregfiúk-torna és bajnoki meccsek

A váradi sportkedvelők sem maradtak mérkőzések nélkül a hétvégén, ugyanis az öregfiúk vízilabdatornát rendeztek a Ioan Alexandrescu uszodában. A két váradi együttes, a Körös SK és a Körös Master SK mellett a Budapesti Vasas volt. A háromnapos tornán román Szuperliga mérkőzéseket is megtekinthettek a sportkedvelők, ugyanis a Körös SK mellett a Kolozsvári Poli is a Ioan Alexandrescu Uszodában játszotta bajnoki találkozóját. Igaz, erről nem adott hivatalos tájékoztatást a román szövetség, amely igencsak nehézkesen kommunikál a csaptokkal, de főleg a sportkedvelőkkel.