Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Váradi fényképész állított ki Kolozsváron

Szépszámú közönség előtt, a kolozsvári Stars Fotóklub galériájában nyitották meg pénteken a nagyváradi Adela Lia Rusu első önálló fénykép-tárlatát  Az élet mint színpad címmel. Az egybegyűlteket Essig József, a Stars Fotóklub elnöke köszöntötte, majd meghívott vendégként beszédet mondott Tóth István, a nagyváradi Euro Foto Art Egyesület és a Tavirózsa Fotóklub elnöke is. A tárlat anyagát két fotó-videóművészet szakos egyetemi tanár, Eugen Moritz és Dorel Găină Gerendi méltatta. Végül maga a kiállító fotográfus beszélt indíttatásáról. Mint hangsúlyozta, 2008 augusztusában ébredt rá, hogy a fotóművészet az ő útja, amikor is beleszeretett a Tavirózsa Fotóklub által szervezett nemzetközi Premfoto Szalon díjnyertes alkotásaiba.

varadi

Dorel Găină Gerendi, Tóth István, Adela Lia Rusu és Eugen Moritz

„Számomra a fényképezés életstílussá vált. Szeretek vizuális meséket létrehozni, és igyekszem megragadni az életet a felvételeimen. Szeretem a színeket, hangulatokat, romantikát, szépséget és vidámságot. Emellett szeretem megörökíteni az utcai életet a maga boldog vagy csalódottsággal teli pillanataival együtt” – fogalmazott a művésznő, aki a Tavirózsa Fotóklub tagja és Tóth István, valamint Claudiu Szabó kurzusain sajátította el a fényképezés alapjait. Adela Lia Rusu 2012-ben lett tagja a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetségnek. Eddigi rövid karrierje során számos kiállításon részt vett már. Legkiemelkedőbb eredményeit – két aranyérmet – Szerbiában és az Amerikai Egyesült Államokban érte el tavaly. Hatvan színes és fekete-fehér képből álló jelenlegi kiállítása egy hónapon át lesz látható a kolozsvári galériában. A megtekintési szándékot a 0730/ 396-362-as telefonszámon jelezhetik az érdeklődők.